Arki, Puutarha, Tuotteita testissä

Puutarhassa häärääminen on ihan parasta palautumista ja voimaantumista. Testissä Pipi’s ekologinen pyykkiraaste.

Tervehdys arvoisa lukijani!

Blogin otsikoinnissa se jo tulikin sanottua, mutta kerronpa syvemmin miten tähän suureen päätelmääni tulin 😁

Tiesitte varmaan, että mieheni tuli viime viikonloppuna kipeäksi? Hänelle nousi äkillinen 40 asteen kuume joka kesti päiviä ja vaati sairaalahoitoa päivittäin, joten minä jouduin autokuljettajan ja saattajan hommiin jolloin omat työt jäi tietty rästiin.

Sairaalassa rampattiin useana päivänä ja kilsoja tulee liki sata per käynti, ja tietty siellä odotellessa meni usein iltaan asti. Stressihän siitä tuli, kun ei saanut verkkokaupan tilauksia käsiteltyä eikä muitakaan hallinnollisia tehtäviä tehtyä.

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikka & ekosiivoustuotteita.
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

Nyt mies on ollut hiukan parempana ja eilen ei tarvinnutkaan sairaalaan ajaa, vaan ollaan parhaillaan matkalla kontrolleihin. Eilen sain siis hiukan rästitöitä kiinni ja tänä aamulla pääsinkin jo hiukan tekemään myös rästiin jääneitä kotitöitä sekä puutarhaan kukkia kastelemaan.

Mä olen tän miehen sairastelun ajan ollut todella väsynyt itsekin ja stressaantunut ihan jaksamisen sinne viimeiselle rajalle asti jonka ylittymisen jälkeen voisi tulla se “kuuluisa napsahdus”.

Tänään kun pääsin vihdoin ulos ja puutarhaan, keskittymään ihan vaan kaikkeen mikä ei liity työhön, tunsin ihan suoraan stressihormonien laskevan kehossani, ja rauhoittumisen ja seesteisyyden tuntemusten nousevan.

Vielä on toki pitkä matka siihen normaaliin olotilaan. Olen lukenut, että yksi stressaantumisen aiheuttama stressihormonien nousu voi kestää jopa pari viikkoa ennen kuin hormonit laskevat normaalille tasolle ja minä olin jatkuvan stressin alla liki viikon. Stressi ärsyttää, ensinkin koska se on äärimmäisen ikävä olotila, mutta myös siksi, että stressihormonien tiedetään lisäävään syövän riskiä 😖

Tänään kuitenkin sain karistettua osan stressikuormastani ja siitä kiitos kuuluu puutarhalleni 💟

Vanhasta kodista mukanani muuttaneet perennat näyttävät selvinneen saaristoilmastoon muutosta.

Mieheni ostamat köynnösruusut ovat juurtuneet talon seinustalle hyvin ja kummassakin näkyi jo muutama nuppukin. Sain vihdoin tehtyä niille rautalangasta kiipeilytuet, että pääsevät hyvin kiipelemään tikkaille.

Samaan kohtaan tekemäni kuiva hiekkapenkki, jonne istutin Hämeenkylmänkukan siemeniä, näyttää edelleen vain tyhjältä hiekkapenkiltä, saa nähdä lähtevätkö siemenet talven jälkeenkään itämään? Tein niille kyllä ohjeen mukaisen kylmäkäsittelyn..

 

Yhden kauniin ruusun laitoin talon varjopuolelle, saa nähdä miten se viihtyy siellä vai joudunko siirtämään sen paremmalle paikalle.

Naapurilta saamani Neilikkaruusukun näyttää tekevän lehtiä. Tästä ei oikein tiedetty oliko edes enää elossa kun sen sain, mutta istutin kuitenkin varmuuden vuoksi ja hyvä niin 😁

Sain myös aikaiseksi laittaa mun köynnöksilleni rautalankoja, joita pitkin ne pääsevät kiipeämään vanhoille aidan seipäille paremmin.

Löysin kukkapenkistä myös Hyasintin tekemässä nuppuja 👍

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikkaa & ekosiivoustuotteita.
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

Ja vihdoin mulla oli myös aikaa kokeilla tätä Pipi’s Creationin lähettämää ekologista pyykinpesuraastetta, jolla pesin petivaatteita ja sekapyykkiä. Huuhteluun käytin Saaren Taika No:3a ja pyykki tuli hyvin puhtaaksi ja tuoksui täysin tuoksuttomalta. Tämä olikin hiukan yllätys sillä yleensä pyykkiin jää pulverin tuoksu vaikka käyttäisikin huuhteluun mietoa tuoksuetikkaa.

Täytyy vielä kokeilla tahraiseen pyykkiin miten tämä raaste niille sopii. Ainakin tällaiselle kevyesti likaiselle pyykille tuntuu sopivan oikein hyvin ja taidan kysyä Piretiltä tätä tuotetta Butik-O:lle myyntiin ☀️👍

Lue pyykkiraasteesta lisää Butik O:n blogissa

Kiitos, että luit, kirjoitin tämän bloggauksen muuten kännykällä WordPress sovelluksella, en siis tiedä yhtään mille tämä näyttää, kun julkaisen tämän, mutta sepä sitten jännään on kun pääsee kotiin ihan koneelta katsomaan 😁

Butik-O:ssa kannattaa vierailla, siellä on hyllyjen tyhjennys alennukset käynnissä ha joitakin tuotteita myynnissä jopa alle sisäönosto hinnan! ☀️

1 thought on “Puutarhassa häärääminen on ihan parasta palautumista ja voimaantumista. Testissä Pipi’s ekologinen pyykkiraaste.

Vastaa