Ekosiivous, Verkkokaupan kuulumisia

Testissä pyykkietikka pesuaineena, kun kauppiatar valmistautuu saaristokotinsa tupareihin

Pyykkietikka

Sain verkkokauppaani myyntiin kotimaista ekologista pyykkietikkaa joka käy myös luonnonmukaisena pesuaineena. Tänään pyykkietikka pääsee testiin pesuaineena, kun meillä vietetään “suurta” siivouspäivää tupareiden ja synttäreiden  edellä 🙂

Minä lisäsin laimennetun pyykkietikkan suihkepulloon jossa oli vielä tyrninlehtiä ja mandariinin kuoria seassa, mutten antanut tekeytyä päivääkään, koska Kukkatarha pyykkietikka tuoksui jo valmiiksi aika miellyttävältä 🙂

Tänään katsotaan mihin kaikkeen tämä pyykkietikka todellisuudessa taipuu 😀

Olen kyllä lueskellut pyykkietikasta aikaisemmin ja miettinyt, että jos tekisin sitä itse. Sitruunan kuorien raastaminen ja etikan hauduttelu kylmässä ja pimeässä “viikkotolkulla” ei kuitenkaan innostanut eikä omatekoista voi tietty myydä verkkokaupassakaan, tästä syystä lähdin etsimään kotimaista pyykkietikan valmistajaa.

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikka & ekosiivoustuotteita.
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

Kulkurin Kartano Luvialla valmistaa erilaisia pyykkietikoita ja aluksi otin myyntiin Kukkatarhaa ja Raparperi-Sitruunaa.

Eritoten täällä uudessa kodissa on alkanut ekologisuus ja luonnonmukaisuus pesuaineissa kiinnostaa ihan eri tavalla, koska meillä on täällä saaressa imeytyskenttä harmaavesille ja olen lukenut, että pitäisi käyttää luonnollisia pesuaineita jottei imeytyskentän bakteerit, ne pikku kaverit jotka hoitavat puhdistustyön, vahingoitu.

Maahanimeyttämössä puhdistus perustuu biologiseen toimintaan maaperässä. Bakteerit ja pieneliöt käyttävät jäteveden sisältämää kuormitusta ravintonaan ja samalla jätevesi puhdistuu. (Lähde).

Maassa olevat ja siihen muodostuvat mikrobit “syövät” pois lika-aineita jätevedestä ja jätevesi puhdistuu. (Lähde).

Jotta siis voisimme nauttia mahdollisimman pitkään imetyskentästämme ilman huoltoja, täytyy pesuaineidenkin olla mahdollisimman ekologisia. Tässä kohtaa astuu pyykkietikka hyvin peliin niin huuhteluaineena kuin pesuaineenakin ja tänään siis testaan elämäni ensimmäistä kertaa tätä “ihmeainetta” kumpaankin käyttötarkoitukseen, sillä eka koneellinen on kellarissa jo menossa ja pian alan keskikerroksen siivouksen 😀

Meidän perheen on syytä siirtyä pois vahvoista pesuaineista muutenkin, koska perheessämme asustaa kaksi papukaijaa ja linnuilla on niin erilaiset hengityselimet, että ne ovat erityisen herkkiä voimakkaille tuoksuille kuten pesuaineet, hiuslakat, hajuvedet jne, ja myös teflon on linnuille vaarallista ja ikäviä kuolemantapauksia onkin sattunut, kun esim perheen lapsi on unohtanut teflonpannun hellalle kokkaillessaan ja kaikki perheen linnut ovat kuolleet myrkytykseen.

Tästä syystä onkin erityisen hyvä siirtyä luonnollisempiin pesuaineisiin ja pakolliset hiuslakan suihkuttelut tehdä vessassa missä on koneellinen ilmanvaihto.

Lotta luumupääkaija on muuten Näe ja koe -sivuston maskotti ja logon malli 🙂

Toinen meillä asuva lintu on kauluskaija Topaasi

Kyllä tuo laimennettu pyykkietikka ainakin teräksen kiillottamiseen on ihan yliveto!

Ei meillä ennekään nyt ihan paskasta ole ollut, mutta kyllä nyt kiilto on ihan toista luokkaa, alla pari ennen-jälkeen kuvaa mitä napsisin tuossa siivouksen edetessä:

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikkaa & ekosiivoustuotteita.
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

 

Alla tietoja pyykkietikasta

Pyykkietikka mm:

 • poistaa tunkkaisuuden
 • hienhajun
 • tupakinhajun
 • raikastaa ja pehmentää pyykin
 • kirkastaa värit
 • vähentää nukkaantumista
 • neutraloi pesuainejäämiä sekä pyykistä, että itse koneesta
 • vähentää sähköisyyttä
 • ehkäisee kellastumista
 • ei jätä pyyhkeisiin ja mikrokuituliinoihin tavallisen huuhteluaineen aiheuttamaa imukykyä heikentävää pintaa (valokuvaajille etenkin tärkeää!)
 • pyykkietikka desinfioi
 • ekologinen
PYYKKIETIKKAA VOI KÄYTTÄÄ MYÖS SIIVOUKSESSA LAIMENTAMALLA SITÄ VEDELLÄ JA LAITTAMALLA SUIHKEPULLOON.

Etikka on luonnollinen ja tehokas puhdistusaine, sitä käytetään  kodin kovien pintojen puhdistuksessa esim. peilit, laatat, lasit, se soveltuu myös metallin puhdistukseen ja poistaa homeen esim. auton turvavöistä jne. käyttökohteita on monia.

Löydät pyykkietikat täältä: https://www.butik-o.fi/collections/pyykkietikka

Vastaa