Kauneus, Kosmetologin Palsta

Kosmetologin Palsta – Arjen ihonhoitoa

Arjen ihonhoito on helppoa ja nopeaa – Kasvojen ihonhoidon alkeet

Ensimmäisessä Kosmetologin palstan postauksessa pyysin teiltä aihetoiveita tuleviin postauksiin. Eräs lukija toivoi vinkkejä arjen ihonhoitoon. Kokosin tämän viikon Kosmetologin palstalle kasvojen ihonhoidon alkeet. 

Työssäni kosmetologina olen törmännyt monesti siihen, etteivät ihmiset tiedä mistä ja miten aloittaisivat omasta kasvojen ihosta huolehtimisen. Miehet ovat kertoneet, että kauppojen purkkipaljous saa heidän päänsä ihan pyörälle ja monessa kodissa ei poikalapsille ole opetettu mahdollisesti ihonhoidosta muuta kuin parranajo ja deodorantin käyttö. Niinpä kuulen monesti miesten suusta lauseen: ”Mielelläni huolehtisin ihostani, mutten tiedä miten.” 

Naisilta löytyy kuulemani mukaan perustietoa ihonhoidosta, mutta naisille suunnattu kosmetiikkamainonnan määrä on ylitsepursuavan kirjava, enkä ihmettele yhtään, että valikoimasta on vaikea löytää ne itselle sopivat tuotteet. Tässä postauksessa kerron miten päästä helposti alkuun vaihe vaiheelta. 

Lavera kosmetiikka
Lavera ihonhoitotuotteet ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa

Miksi säännöllisyys on tärkeätä kasvojen ihonhoidossa?

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikka & ekosiivoustuotteita.
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

Säännöllinen ihonhoito pitää ihon terveenä, hyvinvoivana ja kauniina pidempään. Hoitamattomassa ihossa on epäpuhtauksia ja rypyt ilmestyvät kasvojen iholle aikaisemmin, kuin hoidetulle iholle.  Hoitamaton iho voi näyttää myös samealta, jopa harmahtavalta.

Miehillä on luonnostaan paksumpi ja rasvaisempi iho kuin naisilla. Tästä syystä miehille rypyt ilmestyvät myöhemmin kuin naisille, mutta miehillä taas parranajo rasittaa ihoa. Oikeilla tuotteilla ja oikealla hoidolla rasitus vähenee ja parran käsittely helpottuu.

Kartoita mitä ihosi tarvitsee

Ensimmäisenä kannattaa selvittää ihonhoidon ammattilaisen kanssa oma ihotyyppi. Kun tiedät ihotyyppisi (kuiva, rasvainen, sekaiho, herkkäiho, jne.), on sinun helpompi lähteä etsimään juuri sinulle sopivia tuotteita. Kasvojen ihonhoito tulisi aloittaa miehillä viimeistään parranajon alettua ja naisilla kun ensimmäiset meikkituotteet otetaan käyttöön. Siis ihan viimeistään. Ja vaikkei käyttäisikään meikkiä, niin iho tulisi silti puhdistaa joka ilta.

DIY vispattu vartalovoide Butik-O

Miten saada ihonhoidosta säännöllinen rutiini?

Kun olet selvittänyt ihotyyppisi ja ihosi tarpeet, kannattaa aloittaa helpolla. Suosittelen lähtemään liikkeelle muutamalla tärkeimmällä tuotteella ja opettelemaan ensin näillä tuotteilla säännöllinen ihonhoitorutiini. Siis mitä vähemmän tuotteita alussa, sen helpompaa on tehdä ihonhoidosta jatkuva rutiini omaan arkeensa. Tässä laatimani superhelppo aloittelijan päivittäinen ihonhoitorutiini:

ILLALLA:

(-Silmämeikin puhdistus)

-Puhdistustuote kasvoille

-Kasvovesi

-Kosteusvoide (24h voide)

AAMULLA:

(-Huuhtele kasvot vedellä)

-Kasvovesi

-Kosteusvoide (24h voide)

(- +miehille parranajotuote)

Milloin tulisi käyttää erikoistuotteita, kuten mm. kuorintaa, kasvonaamioita ja seerumeita?

Päästäksesi siis alkuun kasvojen ihonhoidossa, tarvitset vain muutaman tuotteen. Kun näillä muutamalla perustuotteella opettelee ihonhoidosta rutiinin, voi myöhemmin lisätä mukaan listaan erikoistuotteita kuten esim. silmänympärystuotteet, tehoseerumit, kuorinnat, naamiot, huulituotteet sekä erilliset päivä- ja yövoiteet. Kasvojen kuorintaa ja naamioita tulisi käyttää n. 1-2 kertaa viikossa.

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikkaa & ekosiivoustuotteita.
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

Heräsikö sinulle lisäkysymyksiä arjen ihonhoitoon tai ihonhoidon aloittamiseen liittyen? Voit jättää kysymyksesi alle kommenttikenttään. Vastailen kysymyksiinne suoraa kommenttikenttään. 

Upeaa päivää sinulle toivottaen

-Kosmetologisi Hanna-

p.s. täältä löydät Butik-O:n ihonhoitotuotteet!

1 thought on “Kosmetologin Palsta – Arjen ihonhoitoa

Vastaa