Arki, Luonto ja ulkoilu, Puutarha, Sekalaiset, Uutuuksia verkkokaupassa, Verkkokaupan kuulumisia, Yrittäjyys

Ensimmäinen vuosi Butik-O:n matkassa – kuulumisia ja uutuuksia!

Moikka! Olisikohan jo aika rikkoa tämä blogihiljaisuus alkaneen ja menneen vuoden kunniaksi. Voisin keksiä monia hyviä tekosyitä miksi ette ole kuulleet meistä tätä kautta pitkään aikaan, koitan kuitenkin selitellä mahdollisimman vähän! Suurimmaksi syyksi aion laittaa kiireen ja toiseksi suurimmaksi nk. “writers block”:n joka helposti syntyy ainakin minulla, jos en vähään aikaan kirjoita mitään.

Vuosi 2018 oli monella tapaa hieno ja opettavainen. Ensimmäinen kokonainen vuosi Butik-O:n kauppiattarena opetti kyllä hyvin sesonkien vaikutuksen myynneissä, näytti, että hutiostoksia on todella helppo tehdä, kun suunnittelee uusia tuotteita valikoimaan sekä myös sen, että kaikkeen ei mitenkään voi varautua etukäteen.

Viime vuonna myös tapahtui paljon. Kevättalvi meni pääasiassa verkkokaupan töitä opetellessa (ostimme Butik-O:n joulukuun 12.2017) ja keväällä kuvioita muutti ravintola- ja matkailutoimintakauden aktivoituminen. Kesä menikin suurimmaksi osaksi juostessa, ensin päivät ja illat ravintolalla ja petaamassa sänkyjä ja yöt sitten tietokoneella.. Tässä tapauksessa onnea on lyhyt kesä, eihän tuollaista pitkään jaksaisi. Kesäkauden päätyttyä ryhdyimme Henrin kanssa etsimään meille ja koirillemme sopivaa asuntoa Särkisalosta. Onnea oli kun ystävämme Matti kertoi, että hänellä saattaisi olla meille juuri sopiva koti tiedossa.

Kävimme heti seuraavana päivänä katsomassa paikkaa ja tiesimme heti, että se on juuri meille tehty. Talo vaati pintaremonttia ja muutama kuukausi menikin tavaraa raivatessa, maalatessa ja tapetoidessa. Mutta talo itsessään ei ollut se johon ihastuimme. Etsimme kotia isojen koiriemme ehdoilla ja pihapiiri sekä rauhallinen seutu olivat meille tärkeitä asioita. Järvimaisema oli toki vain plussaa 😉

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikka & ekosiivoustuotteita.
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

Keittiö ennen
Keittiö jälkeen
Olkkari ennen vs. jälkeen

Talossa on n. 90 neliötä, joten saimme mahdutettua myös Butik-O:n varaston, toimiston ja pakkaustilat kotiimme. Kotona työskentelyssä on tietenkin hyvät ja huonot puolet, mutta minusta niitä hyviä on täällä enemmän. Koirat eivät juuri koskaan joudu olemaan yksin ja minun on helppo työskennellä mihin aikaan vain. Aamuisin teen töitä oikeastaan vain kirveellä uhattuna, yöllä sen sijaan ihan mielellään. Ei siis kannata ihmetellä, jos saat vastauksen sähköpostiisi puoli kahdelta 😀

Toimisto ennen vs. jälkeen

Paljon on muuttunut myös kauppamme valikoima. Ensimmäinen ja ehkä suurin muutos oli muistaakseni keväällä tai alkukesällä kun jätimme Kulkurin Kartanon tuotteet kokonaan pois valikoimistamme. Suurimmat syyt tähän olivat oikeastaan se, että meille myytiin heidän taholtaan harhaanjohtavasti some-markkinointia ja se, että heti mainoskampanjan jälkeen tuotteet ilmestyivät myyntiin isoihin marketteihin. Emme mitenkään enää pystyneet kilpailemaan hinnassa ketjujen kanssa.

Saaren Taika on kovasti kasvattanut valikoimaansa ja hieman ehkä muuttanut tuotesuuntaustaan. Viimeisimpinä tulokkaina ovat luksus spa -sarjan hemmottelevat saippuat ja shampoo, tyrnivoide, huulivoide ja löylytuoksu. Myös joitakin tuotteita on jäämässä toistaiseksi pois tuotannosta ja ne mahdollisesti palaavat takaisin Taikatuotteina. Taikatuote on tuote, jota valmistetaan vain viikon verran ja tuotteen valintaan saatte te asiakkaat vaikuttaa. Kirjoitan siitä lisää myöhemmin, mutta tällä hetkellä taitaa olla ensimmäisen Taikatuotteen äänestys käynnissä Saaren Taian facebook-sivuilla.

Valikoimiimme saapuivat myös Whamisan fermentoidut tuotteet Koreasta, Organic Shopin edulliset shampoot ja voiteet Virosta ja Cattierin puhdistavat savinaamiot Ranskasta. Toisen ranskalaisen, Beauty Gardenin valikoima kasvoi myös runsaasti ja suosikkini Kehäkukkabalmin rinnalle on tullut mm. porkkanavoidetta ja punajuurikuorintaa. Beauty Garden on täysin luomu-sertifioitu tuotesarja. Viimeisimpänä hyllyillemme saapui Evolven sisarsarja S5 Skincare Iso-Britanniasta.

Erityisen innoissani olen viimeisimmästä uutuudesta Ilona LUONKOS meikinpoistokakuista. Kakut valmistetaan Naantalissa ja ovat vaihtoehto kasvojen vesipesulle. Kakut ovat siis kasviöljypohjaisia ja vegaaneillekin täysin sopivia.

Toki täytyy pöydälle nostaa myös jo tunnetumpi kotimainen tuotemerkki Flow, joka löytyy nyt myös meidän valikoimistamme. Flown laajasta kattauksesta valitsimme meille palashampoita ja suolasaippuaa, hiushuuhteet ja muutaman monitoimivoiteen sekä ruusuveden. Toivottavasti saamme valikoimiimme myöhemmin myös uuden Korento-meikkisarjan.

Kolmas kotimainen uutuus, jota odotan todella kovasti on Murumuru, sarja joka on saanut inspiraationsa Murumuruvoista. Murumuruvoi tunnetaan tulehdusta ja ihon punoitusta vähentävästä vaikutuksestaan. Se on myös tehokas ja luonnollinen ihon kosteuttaja, joka parantaa ihon joustavuutta estämällä kosteuden haihtumista iholta. Tuloksena on heleä, pehmeä ja kimmoisa iho. Murumuruvoi toimii kosteuden haihtumisen estäjänä erinomaisesti myös hiustuotteissa (lainaus Naviter Oy). Tuoteperheeseen kuuluu laadukkaita voiteita, öljyjä, salvoja, seerumeita sekä puhdistus- ja hiustuotteita kaikille ihotyypeille.

Murumurun lisäksi valikoimiimme ovat tulossa myös Schmidt’s-deodorantit, Antipodes-ihonhoitotuotteet, Uoga Uoga -palasaippuat, kuorinnat ja voiteet sekä The Ohm collectionin jauhemaiset deodorantit.

Hurjasti siis uutuuksia tullut ja vielä tulossa, jos kuitenkin vielä jotakin oleellista meiltä puuttuu, niin laita ihmeessä viestiä, tänne tai sähköpostiin kauppiatar@butik-o.fi.

Nyt kun päivä alkaa taas pidentyä alan haaveilemaan jo keväästä, jotta pääsisin pihamaalle tutkailemaan ja kaivelemaan. Meidän pihamme on tällä hetkellä aikamoinen kaaos. Kaivinkoneen jättämiä jälkiä, kaadettuja puita, heinikkoa ja kumpuraista nurmikkoa. Hauska kuitenkin nähdä nouseeko jostakin kukkia (raparperin mielestäni jo bongasin talon nurkalta) ja mitä saamme tehtyä pihalle ensi kesänä!

Vielä ei kuitenkaan kevät ole ovella, joten nautitaan talvesta ja toivotaan hiukan enemmän lunta ja muutama aste pakkasta jotta päästäisiin hiihtämään ja luistelemaan järven jäälle!

Haluaisin vielä lopuksi koko sydämestäni kiittää teitä ihanat lukijamme ja asiakkaamme, kun olette olleet mukanamme ja mahdollistaneet tämän ensimmäisen vuoden Butik-O:n matkassa. Toivottavasti näitä vuosia on luvassa vielä monia! Ihanaa ja onnellista vuoden alkua kaikille teille <3

  • Ilona

4 thoughts on “Ensimmäinen vuosi Butik-O:n matkassa – kuulumisia ja uutuuksia!

Vastaa