Ekosiivous, Tuotteita testissä

Ekosiivousta vessanpöntössä, testissä Lilly’s Eco Clean luonnollinen wc:n puhdistusaine. Tulos: PUHDASTA!

Aika monille onkin jo tuttuja nämä Lilly’s Eco Clean puhdistusaineet, jotka tulevat Irlannista, mutta ovat kahden suomalaisnaisen kehittämiä ja ideoimia siivoustuotteita. Itse en ole näitä vielä päässyt kokeilemaan, mutta tänään päätin ottaa härkää sarvista ja testata mihin nämä ekologisemmat pesuaineet pystyy!

Talossamme on vanha wc-pönttö johon on likaa pinttynyt ja sitä on mahdotonta saada puhtaaksi. Tavallisista marketin pesuaineista ainoastaan paksut klooria sisältävät wc:n puhdistuaineet tehoavat siihen edes vähäsen, muilla aineilla olen saanut “heittää vesilintua” sillä niillä ei ole ollut mitään virkaa meidän pöntössämme!

Lilly’s siivousnesteet ovat kaikki tiivisteitä jolloin pystymme säästämään luontoa turhalta pakkausjätteeltä. Wc:n puhdistusaine pullossa on viisto suutin jolla pesuainesuihku osuu vaivatta pöntön “lierin” alle ja ilman pitkää koukeroa kaatonokkaa on tämä innovaatio jälleen kerran luontoystävällisempi vaihtoehto (vähemmän muovijätettä) kuin kaupan vastaavat.

Kaikki Lilly’s Eco Clean tuotteissa käytetyt raaka-aineet ovat kasvi- tai mineraalipohjaisia ja biohajoavia. Kaikki käytetyt tensidit ovat kasvipohjaisia, kasviöljyistä tai sokereista. Koko tuotantoketjussa suositaan kestävän kehityksen hankintoja.

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikka & ekosiivoustuotteita.
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

Lilly’s Eco Clean -pyykinpesuaineet ovat ilman entsyymeitä ja siksi hellävaraisempia iholle. Kaikki tuotteet ovat miedosti luonnon omilla eteerisillä öljyillä hajustettuja. Tavoitteena on mahdollisimman pieni kemikaalikuorma, valmistukseen on käytetty ruokakaapistakin tuttuja ainesosia kuten etikkaa ja ruokasoodaa. Ei sisällä optisia kirkasteita jotka saattavat aiheuttaa ihoärsytystä.

No, mitenkäs tällainen myrkytön ekoaine sitten puhdistaa, ajattelin, kuten varmaan moni muukin 😀

Katsotaanpas!

Pönttö ennen pesua, kuten näkyy, on siellä melkoista likaa ja pinttymää:

Suihkautin ohuelti Lilly’s wc:n puhdistusainetta, annoin vaikuttaa n. minuutin ja pesin. Näin puhtaaksi se tuli! Ja ilman kemikaalimyrkkyjä! Annostellessa ainetta pönttöön ei tullut kertaakaan hengistys- tai silmäoireita, joita mulle tulee aina vahvoilla kemikaaleilla pestessä!

Sanoisinko jopa, että yhtä puhdasta tuli, kuin aiemmin klooripesuaineella pestessä jolloin yleensä annan vaikuttaakin huomattavasti kauemmin:

Eli aina ei ole välttämätöntä myrkyttää luontoa ja ympäristöä (tai itseään) saadakseen puhdasta kodissa tai toimistossa vaan pienillä ostovalinnoilla voi tehdä suuren vaikutuksen maapallomme tulevaisuudelle 🙂

Käy tutustumassa muihinkin Lilly’s ekosiivousianeisiin Butik-O:n valikoimassa:  www.butik-o.fi/collections/siivous 🙂

Tutustu kaikkiin ekosiivousaineisiin alla:

Vastaa