Kauneus, Tuotteita testissä

Luonnonkosmetiikan shampoot, miten ne eroavat muista shampoista ja miksi niiden käyttöön kannattaisi siirtyä & -25% alekoodi

Moikka taas arvoisa lukijani!

Butik-O:n liiketilan avajaisissa käytiin asiakkaiden kanssa paljon keskustelua luonnonkosmetiikan shampoista ja oikeastaan kaikilla joilla tällaiset tuotteet olivat olleet pidempään käytössä oli samantyyppisiä käyttökokemuksia kuin minullakin; hiusten ongelmat olivat vähentyneet (minulla nopea rasvoittuvuus), hiustenlähtö oli vähentynyt tai loppunut lähes kokonaan, päänahan kutina oli vähentynyt, hilseily oli saatu kuriin jne.

Jos luonnonskosmetiikka ei ole sinulle vielä tuttua niin kerron tässä lyhyesti erot luonnonkosmetiikan ja ns. tavallisten tuotteiden välillä.

Luonnonskosmetiikan tuotteet valmistetaan mahdollisimman luonnollisista ainesosista, eli sellaisista joista on mahdollisimman vähän haittaa ihmiselle ja luonnolle, useimmiten luonnoskosmetiikkassa käytetään vielä luomutuotettujakin ainesosia, eli niiden alkutuotannosta lähtien luonnonmukaisuus on otettu huomioon. Luonnonskosmetiikassa ei käytetä siis keinotekoisia kemikaaleja joiden kamalimmillaan on raportoitu edesauttavan syöpiä, mutta aiheuttavan myös paljon muita, hieman pienempiä ongelmia, kuten finnejä, näppyjä, allergiareaktioita, kutinaa, onpa joidenkin ainesosien tutkittu lisäävän myös masennuksen ja adhd:n riskiä/oireita ja tämä on se syy miksi itse olen alkanut välttelemään “myrkkykemikaaleja” sisältäviä kauneudenhoitotuotteita.

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikka & ekosiivoustuotteita.
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

Lista ei-luonnollisten kosmeettisten tuotteiden aiheuttamista vaaroista on todellisuudessa huomattavasti pidempi ja löydät niistä tietoa helposti itsekin, joten en lähde kaikkia haittoja tässä bloggauksessa luetteloimaan, mutta kerron kuitenkin millaisia ongelmia ei-luonnolliset hiustenhoitotuotteet ovat aiheuttaneet.

Itse olen tästä todella hyvä esimerkki sillä mullahan oli se todella ongelmallinen tukka tässä vielä kesään asti, eli teinivuosista ihan tänne 41-vuotiaaksi asti olen kärsinyt siitä, että hiukseni ovat nopeasti rasvoittuvat, enkä tarkoita sitä, että hiukset olisi pitänyt pestä joka päivä, vaan jos olisin halunnut, että hiukseni olisivat näyttäneet kauniilta ja puhtailta koko päivän olisi mun tarvinnut pestä hiukset kolmesti päivässä! Paksu hiuslakkakerros kuitenkin peitti tuon rasvaisuuden ja siksi mulla olikin usein hiuslakalla muotoiltu “tukkakypärä” päässä 🙁 Ei kuulosta kovin kivalta, eihän?

Sen lisäksi, että mulla oli hyvin nopeasti rasvoittuva tukka, se oli ohut, lattana ja huonokuntoinen. Latvat olivat kuivat, haarautuneet enkä olekaan koskaan elämässäni saanut kasvatettua hiuksiani pidemmäksi kuin olkapäille! Lisäksi multa irtosi tukkaa niin paljon, että me täällä kotona puhuimmekin usein mun “tukkasateesta” 🙁

Keväällä/alku kesästä lähdin kuitenkin muuttamaan ennen enemmän sisustustuotteisiin keskittynyttä verkkokauppaani luonnonkosmetiikkaan painottuvaksi ja samalla sain itsekin aika uutena luonnonskosmetiikkaan hurahtaneena kokeilla näitä uusia ja ihania tuotteita joista jotkut olivat huteja, toiset taas hittejä! Niin hiuksissa, kuin muissakin asioissa ihmiset ovat nimittäin kaikki yksilöitä ja mitä yhdet kehuu, toiset haukkuu.

Tämän sain itsekin kokea kokeilemalla joitakin muiden kovasti kehumia tuotteita ja pettyessäni niiden tehoon.  Yksi shampoo kuitenkin pelasti elämäni suoraan sanottuna, sillä rasvoittuvan tukan kanssa eläminen ei ole ollut millään lailla kivaa! Joka aamuinen hiusten laitto ja hiusten vuoraaminen kuivashampoolla ja sen jälkeen hiuslakalla jotta saa sen edes iltapäivään asti pysymään öljyttömän näköisenä ei tee hyvää hiuksille, ei päänahalle, ei aamulla rauhassa heräämiselle, ei niin yhtään millekään! Sitten kokeilin taas yhtä uutta kauppaani tullutta tuotetta; Kaurilan Saunan aprikoosishampoopalaa ja jo heti ensimmäisen pesukerran jälkeen rasvoittuvuus väheni ja käytettyäni sitä parin kuukauden ajan rasvoittuvuus oli kadonnut täysin ja olen päässyt siirtymään muihin luonnonkosmetiikan shampoisiin ja hoitoihin (nyt käytössäni on Evolven Superfood shine shampoo, Nurmen hamppushampoopala, Evolven hiusseerumi ja Madaran hoitoaine, kaikki em. tuotteet löydät täältä: https://www.butik-o.fi/osasto/hiukset/).

Sen lisäksi, että olen saanut rasvoittuvuuden kuriin luonnonkosmetiikan shampoilla, on myös hiustenlähtöni huomattavasti vähentynyt, lisäksi hiukseni ovat nyt jo olkapäille eivätkä latvat ole haaroittuneet ja kuivat koppurat kuten ennen. Latvoille olenkin käyttänyt nyt pari kertaa viikossa sheavoita (karitevoita) jonka jätän yöksi vaikuttamaan latvoihin. Sen lisäksi hieron hiuksiin ennen pesua Evolven hiusseerumia ja käytän kosteuttavaa Madaran Nourish & Repair hoitoainetta.

Avajaisissa käydyn keskustelun perusteella voi todeta, että hyvin monilla jotka ovat siirtyneet tavallisista hiustuotteista luonnonskosmetiikkaan on hyvin samantyyppisiä kokemuksia; hiusten lähtö on vähentynyt, päänahan ongelmat ovat kadonneet ja hiukset ovat muuttuneet helpommiksi kammata ja parempivointisen näköisiksi. Mitä ei-luonnonskosmetiikkan hiuistuotteet sitten tekevät hiuksille, että ne alkavat voimaan huonosti?

Tavallisissa shampoissa käytetyt synteettiset kemikaalit paitsi aiheuttavat jo aikaisemmin mainitsemaani syöpää, ne edesauttavat kaljuuntumista, aiheuttavat hiustenlähtöä, ennenaikaista harmaantumista jne. Parabeenit, propyleeniglykoli, sulfaatit myös kerääntyvät elimistöösi, ne nimittäin kulkeutuvat päänahastasi myös muualle kehoosi, ja hiusten ja päänahan lisäksi vahingoittavat sinua muutoinkin, synteettiset kemikaalit vahingoittavat myös karvatuppea aiheuttaen juuri hiustenlähtöä. Natriumlauryylisulfaatin, jota on useissa tavallisissa shampoissa, on todettu aiheuttavan aikuisten kaihia sekä sikiöille puutteellista silmien kehitystä.

Yli puolet siitä, mitä laitat ihollesi imeytyy elimistöösi, synteettiset vaahtoavat aineet, parabeenit ja muut kemikaalit, joista jotkut ovat suurina määrinä jopa tappavia, sallitaan hiustuotteissa, koska määrät ovat niin pieniä, mutta pitkällä aikavälillä jotkin niistä ovat todella vaarallisia! Joidenkin kemikaalien (kuten natriumlauryylisulfaatin ja parabeenien) on todettu jättävän jäämiä elimistöön.

Ei siis ole ihme, että näiden aineiden hierominen hiuksiin, päänähkaan ja sitä kautta niiden kerryttäminen koko elimistöön saavat hiukset ja päänahan voimaan huonosti. Useimmat shampoot ja lähes kaikki markkinoilla olevat tavalliset hoitoaineet sisältävät myös silikonia joka saa toki hiukset näyttämään todella kiiltäviltä ja tekee ne helposti kammattaviksi, sillä silikoni tekee liukkaan kerroksen hiuksen päälle. Tämä kerros saattaa kuitenkin pitkän päällä estää hiusta ja päänahkaa hengittämästä ja huonosti pestynä (jotkut silikonit eivät lähde kuin syväpuhdistavilla shampoilla) ne saattavat kerääntyä hiuksiin ja päänahkaan ja alkavat aiheuttamaan lisää ongelmia.

Luonnonkometiikan hiustuotteet luonnollisesti eivät sisällä tuollaisia keinotekoisia kemikaaleja. Keinotekoisilla ainesosilla saadaan toki tuotteesta huomattavasti edullisempi, sillä monet ainesosat ovat jonkin toisen teollisuudenalan jätettä joka “hyötykäytetään” kauneustuotteissa ja myydään meille kuluttajille hienoin mainoslausein, ja varmasti niillä on jollakin tavalla käyttäjälle etunsakin, pitkäaikaien altistuminen kuitenkin saattaa aiheuttaa paljon haittaakin, kuten tutkimuksissa on todettu.

Luonnonkosmetiikan tuotteet ovat joskus aika paljonkin kalliimpia kuin markettituotteet ja tämä on se syy miksi itsekään en näitä tuotteita aiemmin ole päässyt käyttämään. Markkinoille on nyt kuitenkin tullut paljon myös edullisempaa luonnonkosmetiikkaa ja ihmisten tietoisuuden kasvaessa ja tiedon helpon löydettävyyden ansiosta luonnonkosmetiikka ei enää ole mikään pienen marginaaliryhmän “hifistelyä” vaan yhä useammat ja useammat siirtyvät joka päivä keinotekoisista tuotteista luonnollisempiin vaihtoehtoihin ja suuremman kysynnän vuoksi myös hintoja on saatu hilattua alemmas.

Butik-O:n valikoimastakin löytyy jo useita eri luonnonskoemtiikan brändejä edustettuna ja etsin jatkuvasti myös lisää hyviä tuotteita valikoimiini. Vinkkaa siis ihmeessä jos tiedät hyvän tuotteen jota multa ei vielä valikoimasta löydy 😀 Alta löydät osan hiustuotevalikoimastani ja täältä löydät kaikki luonnolliset hiustuotteeni: https://www.butik-o.fi/osasto/hiukset/

Kannattaa tutustua ja laitetaan vielä viikoksi alekuponki kaikille hiustuotteille, eli kupongilla HIUKSETKUNTOON2017 lähtee hinnoista -25% siivu pois! Voimassa 28.9. asti.  Ja tietty ne ilmaiset toimitukset kaikille yli 35€ tilauksille (alennuksen jälkeen).

[product_category category=”hiukset”]

Vastaa