Kauneus, Tuotteita testissä, Vieraskynäilyt

Ravintovalmentaja ja personal trainer Katja kirjoittaa Oil Pullingista – Vieraskynäilyt

Oil Pulling

Kuulin oil pullingista ensimästä kertaa pari vuotta sitten. Muutaman kerran kokeiltuani koin kookosöljyn purskuttelun vaivalloiseksi ja hieman ehkä epämiellyttäväksikin maun vuoksi, ja niin se vuodeksi jäi.

Asiaan vihkiytymättömille tiedoksi, että oil pulling on perinteinen auyrvedinen menetelmä suun ja sen kautta koko kehon terveyden parantamiseksi. Öljy toimii puhdistavana aineena keräten patogeenisia bakteereja itseensä, ja sen myötä parantaa suun ja hampaiden terveyttä. Oil pullingilla on mahdollista vaikuttaa suun kautta koko kehon terveyteen, sillä haitallisten bakteerien ovat alttiita leviämään suun verenkierron kautta myös muualle elimistöön. Tieteelliset tutkimustulokset ovat olleet lupaavia: oil pulling vähentää patogeenisten bakteerien määrää suussa, vahvistaa ikeniä ja vähentää plakkia.

Käytännössä oil pulling toteutetaan siis seuraavasti: ota ruokalusikallinen kookosöljyä ja purskuttele sitä suun etuosassa 5-20 min. Mitä pidempään sen parempi mutta aloittelijalle lyhytkin aika voi tuntua yllättävän pitkältä. Sylje ölöjy roskikseen (ei viemäriin tukkiutumisvaaran vuoksi), huuhtele suu (vedellä tai suuvedellä). Optimaalisin aika on purskutella aamuisin, itse purskuttelen joskus aamuin illoin ja toisinaan aamuin, toisinaan illoin.

Uuden startin otin vuosi sitten ja tällä kertaa hieman paremmalla menestyksellä. Jo muutama hassun päivän jälkeen huomasin, että hammaskivi on vähentynyt (sen huomasi aivan konkreettisesti hammaslankaillessa öljypurskuttelun jälkeen), hampaiden sävy kirkastui ja vaaleni selvästi (etenkin kun purskuttelun yhdisti aktiivihiilikäsittelyyn), suutuntuma oli muutenkin raikkaampi ja hampaisiin ei tuntunut tarttuvan päivän aikana samalla tavalla mikään mikä normaalisti tarttuisi. Hampaat siis tuntuivat varsin puhtailta illallakin.

Taustaa: hammaskiveä ei kerry erityisen paljon vaan normaalisti. Hampaani on valkaistu kolmisen vuotta sitten, joskin oma sävyni kuulemma oli sen verran vaalea jo lähtötilanteessa, että suuren suurta muutosta ei saatu aikaiseksi. Juon kuitenkin päivittäin kahvia ja/tai teetä, joten ne yksistään värjäävät hampaitani, mustikoista puhumattakaan.

Suurinta vastustusta purskuttelun suhteen yleensä aiheuttaa kookosöljyn maku ja suutuntuma. Tähän on itse asiassa varsin mainio ratkaisu, valmiiksi juoksevassa muodossa oleva, eteerisillä öljyillä maustettu kookosöljy. Georganics tarjoaa mandariinilla, piparmintulla ja aktiivihiilellä (valkaisu tehostuu) ”maustettuja”, juoksevia oil pullingiin varta vasten tarkoitettuja kookosöljyjä. Homma on siis tehty varsin helpoksi.

 

Kiitos paljon Katjalle pidemmän käyttökokemuksen ja Oil Pullingin hyötyjen jakamisesta ja jos haluat tutustua Oil Pulling tuotteisiin, löydät niitä täältä: https://www.butik-o.fi/collections/georganics

Vastaa