Ekosiivous, Tuotteita testissä

Saaren Taika tuoksuetikat

Kerroin jonkin aikaa sitten hikivarpaistani ja paljasjalkatossujeni elämän pelastaneesta Kaurilan sitruunaruohon tuoksuisesta deovoiteesta. Kun sitä sipaisee myös jalkapohjiinsa ei tossuissa muhiva hiki saa tossuja kammottavan hajuisiksi ja niiden pesuväli kasvaa.

Mikä rooli tuoksuetikoilla sitten on? Kun niitä paljasjalkatossuja joutuu kuitenkin aika ajoin pesemään – ja kun perheessäni muutoinkin pestään valtavasti haisevaa urheiluvaatetta – on Saaren Taika tuoksuetikat osoittautuneet aivan nappituotteiksi loppujenkin hajujen neutralisoinnissa.

Kuvittele saavasi pesuun jääkiekkomaalivahdin alusasu (se rakkain onnenasu) pestäväksi harvemmin kuin kerran viikossa. Se rakkain alusasu on muhitellut pesujen välissä sellaiset 4–8 harjoitukset ja ainakin kaksi peliä kaikkien veskarin varusteiden alla. Alusasun haju on sanalla sanoen tyrmäävä ja vaikka sen pesisi urheiluvaatteiden pesuun tarkoitetulla pesuaineella, pinttynyt varusteiden ja hien haju leijailee vielä puhtaastakin vaatteesta.
Etovaa, mutta täysin totta!

Tänä kesänä testasin ensimmäisen kerran tuoksuetikkaa näihin jääkiekon sulotuoksun kyllästämiin alusasuihin ja kaikkiin muihinkin perheeni jääkiekkoilijoiden treenivaatteisiin. Hämmästykseni, ihastukseni ja riemuni oli suuri, kun pesun jälkeen kaikki treenivaatteet tuoksuivatkin raikkaalta – jopa ne veskarin alusasut!  Myös veskari itse totesi, etteivät hänen treenivaatteensa ole tuoksuneet yhtä puhtailta kuin uusina.

Nykyisin turvaudunkin riittoisaan tuoksuetikkaan, kun haluan varmistaa pyykkini olevan oikeasti raikasta. Joskus liottelen pahimmat hajut jo ennen pesua etikkavedessä ja varmistan lisäämällä tuoksuetikan huuhteluaineeksi. Rehellinen mielipiteeni on, että tämä ekologinen huuhteluaine peittoaa täysin kaikki urheiluvaatteiden pesuun tarkoitetut synteettiset pesuaineet. Täysin ekologiseksi pesijäksi en uskalla ryhtyä, pesen ne hikivaatteet varmuuden vuoksi ensin sillä synteettisellä ja huuhtelen ekologisesti tuoksuetikalla. Näin ei  kiekkonuorten treenikamppeet aiheuta yökkäysreaktiota  enää pesukoneen jälkeen.

Vieraskynäilijä Heidi J.

Tutustu pyykkietikoihin ja muihin ekologisiin huuhteluaineisiin alta:

[product_category category=”pyykkietikka”]

Vastaa