Kauneus, Tuotteita testissä

Sheavoiden (karitevoi) erot

Tervehdys arvoisa lukijani!

Ajattelin kirjoittaa sheavoiden eroista, koska olen näitä useamman vuoden käyttänyt ja huomannut merkittäviä eroja vaikka periaatteessa tuotteen pitäisi olla täsmälleen samaa.

Itse olen huomannut, että kaksi näennäisesti täysin samanoloista Sheavoita voivat olla käytettäessä täysin erilaiset. Minulla on ollut siis näitä karitevoiteita (Sheavoi) käytössä monen merkkisiä sillä olen käyttänyt sheaa jo parinkymmenen vuoden ajan.

Toiset sheat tekevät paksun rasvaisen kerroksen jonka alta tuntuu kuin iho ei pääsisi hengittämään laisinkaan ja kasvoilla käytettynä saankin joistakin Sheoista ihonalaisia isoja “luufinnejä” joiden pois lähteminen kestää todella kauan. Minua ihmetyttää mistä se mahtaa siis johtua, että toiset aiheuttavat luufinnejä ja toiset poistavat niitä ?

Tämä on aika jännä seikka nimittäin kaikki käyttämäni sheavoit ovat purkkien tekstien mukaan täysin puhtaita (unrefined), joka siis tarkoittaa, että Sheavoita ei ole puhdistettu, eikä valkaistu kemiallisesti (esim. heksaanilla tai muilla liuottimilla) jolloin siitä samalla poistuu lähes kaikki sheavoin alkuperäiset hoitavat ja parantavat ainesosat.

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikka & ekosiivoustuotteita.
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

Käytössä eron joidenkin Sheavoiden välillä kuitenkin huomaa. Olen huomannut, että itse tekemäni Shea ei jätä paksua rasvaista kerrosta kasvoille vaan imeytyy nopeasti eikä iho tunnu rasvaiselta ja hengittämättömältä pian voiteen levittämisen jälkeen niinkuin jotkut toiset Sheat.

Useimmat puhtaat (unrefined) sheavoit notkeutetaan lämmittämällä sitä ja samalla vatkaamalla, ja näin minunkin, mutta lämmitettäessä pitäisi myös ottaa huomioon se seikka, että liian lämpimäksi päästetty shea menettää yhtälailla ne parantavat ja hoitavat ominaisuudet, siksi itse en lämmitä sheaa juuri paljoakaan kädenlämpöä kuumemmaksi, vaan notkeutan sitä pidempään vatkaimella. Ehkäpä tässä on syy miksi minun sheavoini tuntuu niin paljon paremmalta kasvoilla?

Niinkuin jotkut varmaan tietääkin, on minulta siis tulossa omakin voidesarja markkinoille, toivottavasti lähiaikoina (voiteet ovat turvallisuuden arvioinnissa vielä). Voiteen olen  kehittänyt puhtaasti omaan tarpeeseeni, sillä minulla on kämmenessä ikävä ekseema-ihottuma johon ei ole vuosien lääkärissä ravaamisen ja voide- yms. kokeilujenkaan jälkeen löytynyt hoitoa saati helpotusta.

Niinpä lähdin etsimään tietoa ekseeman hoitamiseksi tai ainakin oireiden helpottamiseksi ja useiden erilaisten voideversioiden kehittelyn ja kokeilujen jälkeen viides sekoitukseni toi helpotuksen kutinaan. Jo parin päivän käytön jälkeen kutina oli helpottunut niin paljon, että raapimisen aiheuttamat ruvet olivat lähes kokonaan parantuneet ja parin viikon päästä iho oli täysin ehjä. (Lue testistä vanhasta blogistani.)

 

Olin itse kokeillut tätä rauhoittavaa Sheavoidetta myös auringonpolttamiin ja huomannut sen auttavan. Kesimään lähtevä iho paranikin voiteella eikä kuoriutunut pois, kuten muutoin olisi luultavasti tapahtunut.

Kuvissa palanut iho ja iho kahden päivän rauhoittavan Sheavoiteen käytön jälkeen:

 

Muutaman päivä sitten kerroin minun ja mieheni 28km fillarilenkistä kauniina kesäpäivänä. No arvata melkein saattaakin, että miehellä paloi olkapäät aika pahasti joten päätin käyttää miestäni koekaniinina ja laitoin hänelle toiseen olkapäähän ihan tavallista Sheavoita ja toiseen tätä minun kehittelemääni jonka työnimi on yksinkertaisesti vain No:5. Seuraavana aamuna mies kertoi, että se puoli johon olin laittanut tavallista Sheaa oli vielä kipeä ja kirveleväinen ja se johon olin laittanut itse kehittelemääni rauhoittavaa Sheavoidetta oli huomattavasti kivuttomampi.

 

Odotan kovasti milloin turvallisuuden arviointi on valmis ja pääsen lähettämään voiteitani testattavaksi ja kuulen muidenkin mielipiteen voiteideni käytettävyydestä 🙂

Sheavoini tulee löytymään Butik-O:n valikoimasta jossa myynnissä myös Kulkurin Kartanon todella laadukas karitevoi <3 Klikkaa itsesi ostoksille www.butik-o.fi/osasto/hygienia-ja-kauneus/voiteet/

Kiitos, että luit ja nyt lähden valmistautumaan SEBFMX motocross tapahtumaan joka järjestetään naapurisaarella 🙂

 

 

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikkaa & ekosiivoustuotteita.
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

1 thought on “Sheavoiden (karitevoi) erot

Vastaa