Ekosiivous, Tuotteita testissä, Verkkokaupan kuulumisia

Tehokkaan tahrojen- ja tuoksujen poiston ei enää tarvitse kuormittaa putkistoa ja luontoa, lue lisää pyykkietikoista ja pyykkiraasteesta!

Moikka moi arvoija lukijani!

Tunnetkos jo pyykkietikan huuhteluaineena?

Mikäli juttu on vielä sulle vieras niin jatka ihmeessä lukemista, sillä kerron sulle tehokkaammasta huuhteluaineesta joka samalla on täysin biohajoava eli se ei häiritse ekosysteemiämme vahingoittamalla pieneliöitä tai jäämällä haitalliseksi aineeksi luontoon.

Kyseessä on Saaren Taika niminen pyykkietikka joka valmistetaan käsin täällä Särkisalon Isoluodolla 100% luonnollisista ainesosista, eli luonnollisesta väkiviinaetikasta ja luonnollisista eteerisistä öljyistä.

Pyykkietikkaa käytetään pesukoneen huuhteluainelokerossa huuhteluaineen sijaan ja se samalla kun puhdistaa pesukoneesi kalkkisaostumat ja bakteerit, pehmentää ja raikastaa pyykin jättämättä tekstiileille kaupan huuhteluaineiden tapaan sellaista kalvoa joka estää mm. mikrokuituliinojen imevyyttä.

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikka & ekosiivoustuotteita.
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

Pyykkisi myös kuivuu nopeammin pyykkietikka käytettäessä ja jos etikan tuoksu mietityttää, niin se haihtuu pyykin kuivuessa pois kokonaan ja jäljelle jää vain aito puhtaan pyykin tuoksu.

Saaren Taika pyykkietikoissa ei ole käytetty voimakkaita kemiallisia hajusteita ja ne sopivatkin käytettäväksi myös hajusteyliherkissä perheissä (lue lisää Mummon ja koiran blogista: http://mummojakoira.blogspot.fi/2017/05/pyykkipaiva.html).

Pyykkietikoista No:3 ja No: 4 tuoksuu miedoiten ja No: 1, No:2 ja No:6 tuoksuu hieman enemmän, mutta Saaren Taika pyykkietikoissa kaikki tuoksut ovat hyvin mietoja verrattuna muihin vastaaviin.

Pyykkietikkaa käytetään seuraavasti:

Käyttö huuhteluaineena:
Annostele 1-3 rkl pyykinpesukoneen huuteluainelokeroon. Käytä vain tekstiileille jotka sietävät huuteluainetta.
Raikastaa, pehmentää, kirkastaa värejä, vähentää nukkaantumista ja lemmikkien karvojen tarttumista. Samalla neuraloi pesuainejäämiä sekä tekstiileistä että pyykinpesukoneesta.

Käyttö silitykseen:
Annostele suihkepulloon n. 10% Tuoksuetikkaa ja loput vettä, suihkuta silitettävälle tekstiilille.
Käyttö rasvatahrojen poistoon silittämällä:
Tarvitset paperipussin ja suihkepullon. Annostele suihkepulloon 50% Tuoksuetikkaa, 50% vettä, aseta paperipussi rasvatahran päälle ja suihkuta siihen suihkepullosta tuoksuetikkaa ja silitä, rasva tarttuu paperipussiin.
Huom! Muista noudattaa tekstiilin silitysohjetta!

Käyttö kuivausrummussa:
Annostele suihkepulloon 10-50% Tuoksuetikkaa ja loput vettä, suihkuta n. 2-10 suihkausta märkiin/kosteisiin tekstiileihin.

Tunkkaisten tekstiilien, kenkien, kassien jne raikastamiseen:
Annostele suihkepulloon 10-50% Tuoksuetikkaa ja loput vettä, suihkuta tunkkaiselle tekstiilille.

Treenivaatteiden yms raikastamiseen:
Urheiluvaatteiden ja muiden raikastusta vaativien tekstiilien liotukseen. 0,5-1dl/5-10litraa vettä, anna liota n. 30 min. ja pese sen jälkeen normaalisti pyykkikoneessa.

Siivoukseen:
Laimenna vedellä suihkepulloon ja siivoa/pese kodin kovat pinnat.

Väriä päästävien vaatteiden pesemiseen:
Lisäämällä 1 tl Tuoksuetikkaa per 10l vettä voi vähentää värien irtoamista vaatteista. Mikäli vaate edelleen päästää väriä, lisää Tuoksuetikkaa myös huuhteluveteen.

Tuoksuetikka mm:

vähentää nukkaantumista
vähentää sähköisyyttä
vähentää mm. eläinten karvojen tarttumista vaatteisiin
pitää vaatteet pehmeinä
säilyttää ja jopa kirkastaa värejä
poistaa tunkkaisen hajun, homeen, tupakan- ja hien hajun
poistaa pesuainejäämiä sekä pyykistä, että itse koneesta
ehkäisee kellastumista, poistaa hiki kellastumia
ei jätä pyyhkeisiin ja mikrokuituliinoihin tavallisen huuhteluaineen aiheuttamaa imukykyä heikentävää pintaa (valokuvaajille etenkin tärkeää!)
on ekologinen ja desinfioi

Tiesitkö, että: ekologisiksi mainostetut pykinpesu- ja huuhteluaineet eivät aina ole ihan niin ekologisia kuin väitetään eikä varsinkaan kovin tehokkaita (Lähde)!

Fosfaatti rehevöittää luontoa ja sitä on käytetty pesuaineissa veden pehmentimenä. Nykyisin sen korvaa zeoliitti ja kumpikin aine on täysin turha Suomen pääasiassa pehmeissä vesissä.

Zeoliitti huuhtoontuu huonosti pois ja ajan mittaan se tukkii niin pyykinpesukoneen, astianpesukoneen, kuin putkistotkin. Tästä minulla on omakohtaista kokemusta, kun jouduimme vanhassa paikassa kaivamaan putkistot auki zeoliitin aiheuttamien tukosten ja tukoksen aiheuttaman putken rikkoontumisen vuoksi.

Kuvassa alhaalla vasemmalla nähtävillä pari isoa kovettunutta vaaleaa zeoliittimöhkyrää, tätä oli koko putken mitalla putken sisässä tukkeentuneena niin paljon, että paikoin vesi ei päässyt läpi enää juuri ollenkaan ja olikin rikkonut putken jolloin vesi pulppusi nurmikolle. Eipä siinä muu auttanut kun kaivaa koko matkalta putki auki ja vaihtaa se uuteen!

 

Myös pesukoneen putkistot tukkeutuvat tästä aineesta helposti, mutta pyykkietikka auttaa estämään näitä tukkeutumia.

Nykyään ei myöskään ole enää pakko käyttää zeoliittiä sisältäviä pesuaineita hyvän pesutuloksen saamiseksi.

Pipi Suomesta on valmistanut täysin luonnollisen Pipi’s Creations pyykkisaippuan ja siitä pyykkiraasteen joka pesee tahrat puhtaaksi aiheuttamatta yhtäkään tukosta ajankaan kuluessa pesukoneeseesi tai putkistoihisi. Pyykkisaippua nimittäin on valmistettu 100% kookossaippuasta, eli kookosrasvasta ja lipeästä. Se on testeissä pessyt matalassakin lämpotilassa tahrat puhtaiksi mm. valkoisen mekon hampurilaiskastiketahrat yms. (Lue lisää Ruusukaaren alla blogista: http://ruusukaarenalla.blogspot.fi/2017/08/100-luonnollinen-pyykkipaiva.html)

Löydät kotimaiset laadukkaat pyykkietikat edullisin hinnoin osoitteesta: https://www.butik-o.fi/collections/pyykkietikka

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikkaa & ekosiivoustuotteita.
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

Ja Pipin pyykkisaippuat löydät osoitteesta: https://www.butik-o.fi/collections/pyykinpesu

Kannattaa käydä ostamassa ja tutustua tuotteisiin, tosiaan enää ei ole lainkaan välttämätöntä käyttää luonnolle myrkyllisiä pesu- ja huuhteluaineita saadakseen puhdasta ja raikasta, vaan meiltä Butik-O:sta löytyy luonnollekin ystävälliset ja silti erittäin tehokkaat vaihtoehdot koko kodin tekstiilien huoltoon 🙂

 

Vastaa