Kauneus, Tuotteita testissä

Voiteideni turvallisuudenarvionnit ovat valmistuneet!

Tervehdys arvoisa lukijani!

Kauan odottamani hetki koitti vihdoin tänään illalla, kun sain sähköpostiini kehittelemieni voiteiden turvallisuudenarvioinnin raportit. Kumpikin voide todettiin turvalliseksi käyttää ja pääsen etenemään voiteiden lanseeraamisessa seuraavaan vaiheeseen joka on niiden ilmoittaminen CPNP:n eli kansainväliseen kosmeettisten valmisteiden tietokantaan. Tämän jälkeen voinkin tilata suunnittelemani tarrat niille ja alkaa tuotteitani myymään.

Onneksi en ollut painattanut tarroja valmiiksi, koska niihin piti vielä lisätä lauseet “Ulkoiseen käyttöön ja pidä poissa lasten ulottuvilta.” 😀 Muutoin tarratkin olivat kelvolliset ja ne sisälsivät kaikki vaadittavat tiedot 🙂

Lue matkani tähän asti voiteen kehittelyssä tämän jutun lopusta.

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikka & ekosiivoustuotteita.
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

Miksi halusin kehittää oman voiteen?

Jos olet lueskellut vanhaa blogiani verkkokauppani Butik-O:n sivuilla niin tiedät, että minulla on ongelmainen iho, olen atoopikko, allergikko ja sen lisäksi minulla on kämmenessä todella kurja stressiin reagoiva ihottuma, ekseema. Tähän olen saanut hoitoja jos jonkinmoisia kortisoneista tekoihoon, ainoastaan sillä tuloksella, että ihottuma paheni ja paheni. Pahimmillaan se olikin koko kämmenen kokoinen alue joka oli vereslihalla kauttaaltaan ja jota unissani raapisin niin, että jouduin lopulta nukkumaan rasvahaude teipattuna kämmeneen ja sen päällä puuvillahansikas teipattuna ranteesta umpeen etten saa unissani sormia mistään välistä ja pääse repimään kättä 🙁

Vaiva on siis ollut oikeasti todella ikävä, mutta lähti paranemaan, kun ymmärsin lopettaa kortisonit. Pois se ei kuitenkaan lähde todennäköisesti koskaan, mutta onneksi oireita voi helpottaa!

Lähdin etsimään tietoa millä ekseemaa voisi hoitaa ja löytämieni tietojen perusteella kehittelin ensimmäiset voiteeni. Kaiken kaikkiaan tein neljä prototyyppiä ennen kuin viidennen huomasin oikeasti auttavan. Tämä työnimeltään yksinkertaisesti No 5 onkin ollut minulla ahkerassa käytössä ja olen huomannut sen rauhoittavan niin kutinaa, auringonpolttamaa kuin ötökän pistojakin, varsinaisen monikäyttövoiteen siis kehittelin <3

En malttaisi odottaa, että saan laittaa myyntiin tämän!

Kerään vielä tähän blogikirjoituksiani voiteen kehittelyn matkan varrelta <3

Sheavoi on hyvää siitä, että sitä voi käyttää niin moneen asiaan

Itse olen saanut isot luufinnitkin katoamaan sheavoilla ja lisäksi se on oivallista hoitoainetta vaurioituneelle hiukselle sekä tehokas helpotus hyttysen pistoihin ja auringonpolttamiin.

Lähdin siis pohtimaan josko voisin kehitellä itselleni sheavoiteen jossa olisi normaalin sheavoin hoitavien ja parantavien ominaisuuksien lisäksi kutinaa rauhoittava ominaisuus.

Sheavoi itsessäänkin on jo loistava hoito atooppiselle iholle ja se on kosteuttavuudessaan aivan toista luokkaa muihin voiteisiin verrattuna. Sitä käytetään kasvojen ja vartalon iholle ihan kosteusvoiteena eikä sitä tarvitse sipaista sormella kuin hyvin pieni määrä ja se levittyy laajalle alueelle kosteuttaen erittäin tehokkaasti. Lisäksi sheavoita käytetään aurinkosuojana, sillä siinä on luonnostaan suojakerroin 6, ja se auttaa myös auringonpolttamiin. Sheavoi ehkäisee kutinaa, ihoinfektoita, ihotulehduksia, se auttaa ryppyihin, finneihin, reumatisiin, nivelkipuihin ja sillä voi hoitaa raskausarpia ja muitakin arpia.

Sheavoi buustattuna omakehittelemilläni extrarauhoittavilla ainesosilla tekee siitä entistä tehokkaamman voiteen kutinaa vastaan ja olenkin ilokseni huomannut, että viime yönä en enää herännyt kertaakaan raapimaan käyttäni ja edellisinäkin öinä heräsin vain kerran jolloin lisäsin voidetta ja nukuin hyvin aamuun asti.

Luonnollisia voiteita voi lisästä niin usein kuin haluaa eikä siitä ole sinulle mitään vaaraa, toisin kuin kortisonivoiteista.

Olen itse nyt käyttänyt tätä kehittelemääni rauhoittavaa sheavoidetta n. 6 päivää ja aloitustilanteessa ranteessani oli useita raapimisesta tulleita rupia ja kämmenessä kaksi kohtaa josta oli isot “lohkareet” ihoa revitty irti.

Tänään aamulla kuvasin käteni uudelleen ja kuten kuvasta huomaatte, on ranteen ruvet kadonneet ja iho on alkanut parantua. Kämmenessäkin ollut n. 1,5 cm kokoinen nahaton läntti on huomattavasti pienentynyt kutinan helpotuttua ja tämä siis noin kuuden päivän voiteen käytön ansiosta.

Parin viikon käytön jälkeen haavaumat ovat parantuneet kokonaan:

Alkukesässä kun ollaan, ovat hyttyset myös liikkeellä

Olen sivellyt myös kutiseviin hyttysen pistoihin tätä rauhoittavaa voidetta ja saanut sillä kutinan loppumaan. Usein lapset ovat erittäin kärsiviä raapiessaan hyttysen pistoja ja niihin ei monesti kotoa löydy muuta kuin kortisonivoidetta jota en suosittelisi käyttämään “turhaan”. Pian voi toivottavasti huokaista helpotuksesta sillä jos voiteeni läpäisee tiukat turvallisuuden arvioinnit, saan alkaa myymään sitä. Vain luonnollisia allergisoimattomia ja ärsyttämättömiä ainesosia sisältävänä voiteena se on turvallista käyttää myös lapsille.

Voide auttaa myös auringonpolttamaa ihoa paranemaan, kuten kuvistakin näkyy. Kuvien ottamisessa on 2 päivää väliä, eli pahasti punoittava iho, joka olisi lähtenyt kesimään parani tämän voiteen ansiosta kahdessa päivässä niin ettei palamista voi huomata enää laisinkaan.

Voiteeni on vegaaninen, 100% luonnollisista ainesosista, eikä siinä ole parabeeneja, kemikaaleja eikä sitä ole testattu eläinkokeilla. Se on siis jokaisen luonnollisuudesta ja ekologisuudesta kiinnostuneen uusi paras ystävä <3 Toivotaan, että voiteeni pääsee siis markkinoille!

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikkaa & ekosiivoustuotteita.
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

Bloggauksen lopussa linkkejä vanhoihin kirjoituksiin joissa kerron voiteen kehittelystä 🙂

Kiitos paljon, että luit ja toivottavasti olet voiteen tarpeessa sitten kun saan omat voiteeni tuotua markkinoille! Sillä välin suosittelen sinua kurkistamaan Butik-O:n voidevalikoimaan, minulla on siellä myynnissä tehokkaista ja laadukkaita kotimaisia voiteita, kuten tämä huippusuosittu Manteliöljy Karitevoi <3

Jos sinua kiinnostaa kosmetiikan valmistus niin olen kerännyt tähän blogikirjoitukseen muutamia ohjeita ja vaatimuksia.

 

Oman voiteen kehittelyä

Oman voidesarjan kehittelyä osa II ja luonnollisen punkkisuihkeen teho

 

Kyllä mua niin jännittää! Mun ekat 2 voidetta on parhaillaan turvallisuuden arvioinnissa…

 

 

 

Vastaa