Kauneus, Tuotteita testissä, Vähän sitä ja tätä

Alumiinittoman WLPT:n voidedeon teho koko perheellä, kokeilussa ekologisempi keino rikkaruohon karkoitukseen ja allergiselle iholle suunniteltu rauhoittava voide

Alumiiniton deodorantti

Oikein aurinkoista huomenta arvoisa lukijani!

Kesä alkaa vihdoin ja viimein kolkutella ovella ja itsekin olen päässyt takaisin puutarhaani alkukevään aurinkokelien jälkeen iskeneen pitkähkön takatalven jälkeen! Ehdin istuttaa jo muutamia siemeniä tulevaan uuteen kukkapenkkiini lyhyen kesäisen ilman innoittamana alkukeväästä, mutta pahoin pelkään, että yhtäkkiä iskenyt pitkä takatalvi saattoi tappaa ne 🙁 No nyt on uudet siemenet istutettu ja alkaa jännittävä odotus mitä sieltä lopulta kasvaa vai kasvaako mitään 😀

Perheen kanssa ollaan saatu aloiteltua jo veneilykausi ja käyty muutamaan otteeseen lyhyillä veneretkillä lähisaarissa 🙂

Fillarikausinkin on avattu ja polkaisimme miehen kanssa lauantaina kolmevuotisen yhteisen taivaleemme kunniaksi parin saaren päähän Ulkoluodolle Vårkasbergetille nauttimaan eväitä ja kauniista maisemista <3

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikka & ekosiivoustuotteita.
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

Puutarhassa on päässyt valloilleen vuohenputki, tämä ikävä puutarhakarkulainen joka tappaa kaiken muun alleen ja leviää “kuin rutto”.

Täällä saarissa sitä näyttää kasvavan vitsaukseksi asti joka ojanpenkassa ja pihassa, ja paikallisessa puutarharyhmässä asiasta käytiin keskustelua jossa osa on jo luovuttanut sen kitkemisessä ja osa suunnittelee glysofaattimyrkytyksiä (Roundup):

Hyönteistiede on saamassa varmuuden siitä, että ihmisen käyttämät torjunta-aineet ovat pääsyyllinen mehiläisten joukkokuolemiin. Harvardin yliopiston tuore tutkimus vahvistaa entisestään vahvaa näyttöä siitä, että tuholaishyönteisten torjuntaan käytetyt neonikotinoidit sairastuttavat mehiläisiä. Tuoreena mehiläiskantaa verottavana aineena on löydetty myös glyfosaatti (Linkki koko artikkeliin).

Pihan kukkapenkissä puskevan jättitatarin poistamiseen löytyy helppo ja nopea ratkaisu – Roundup. Sen vaikuttava aine on glyfosaatti.. Glyfosaatin jäämiä on havaittu vedessä, maaperässä, elintarvikkeissa ja juomissa sekä ihmiskehossa. — Kansainvälinen syöväntutkimuskeskus luokitteli glyfosaatin maaliskuussa 2015 ”todennäköisesti ihmiselle syöpävaaralliseksi”. …on myös epäilyksiä siitä, että glyfosaatti vaikuttaisi ihmisen hormonitoimintaan. – Hormonaalisille haitta-aineille on ominaista se, että ne vaikuttavat erityisesti kehitysvaiheessa olevaan elimistöön. Sikiöt ja murrosikäiset nuoret ovat suurimmassa altistumisvaarassa haitta-aineiden vaikutuksille. (Linkki koko artikkeliin).

…laajan glyfosaatin käytön pahentavan erilaisia satokasvien tauteja merkittävällä tavalla. Glyfosaatti heikentää kasvien puolustuskykyä tautien aiheuttajille ja taudeille ja immobilisoi maassa olevat ravinteet kasveille käyttökelvottomiksi… …Glyfosaatti on tärkein yksittäinen tekijä eräiden kasvien altistumisessa sekä taudeille että myrkyille. Myrkylliset aineet voivat aiheuttaa vakavia terveysuhkia eläimille ja ihmisille. Myrkyt voivat tartuttaa sekä kasvin juuret että kukinnot tai tähkät sekä levitä sitten muihin kasvinosiin. Olkien myrkkypitoisuudet voivat olla kyllin korkeita saattaakseen nautakarjan ja siat hedelmättömiksi. (Linkki koko artikkeliin).

Itse en halua myrkyttämisen tielle lähteä, ainakaan ennen kuin olen kokeillut kaikki muut vaihtoehdot ensin ja vinkkinä ryhmässä sainkin, että kannattaa kokeilla etikkaa, tämä on  kuulemma tehonnut ainakin voikukkaan ja muihin rikkaruohoihin, ja lähdinkin siltä istumalta kaatamaan etikkaa parin vuohenputken päälle koemielessä.

Kaadoin suoraan pullosta vuohenputken juurelle ja tässä vuohenputki seuraavana päivänä sekä kahden päivän kuluttua:

 

Näyttää siltä, että etikka suurissa määrissä ainakin voisi tehota. Halusin kokeilla myös pienemmällä annostuksella ja annostelin raakaa etikkaa pumppupulloon ja ruuttasin terävänä suihkeena juurille:

 

Valitettavasti tämä ei tehonnut 🙁 Seuraavaksi kokeilen suihkutusta terävästi juurelle ja sumuttaen lehdille, katsotaan auttaako se. Kerron tuloksista myöhemmin tässä blogissa.

 

Varmaan muistattekin mun testibloggauksen luonnonmukaisesta We Love The Planetin alumiinittomasta voidedeosta? (Kirjoituksen voi lukea tämän bloggauksen lopusta)

Voidedeon tehosta ja luonnonmukaisuudesta innostuneena myös mieheni, joka tekee erittäin fyysistä tehdastyötä, sekä kuutosluokkaansa lopetteleva poikani, joka harrastaa maastopyöräilyä sekä palokuntaa, ovat alkaneet käyttää tätä deodoranttia.

Mies ihastui siniseen eli Forever Freshiin ja pojalla on käytössä Mighty Mint. Miehen kainalot tuoksuvat hyvälle vielä työpäivän jälkeenkin eikä reilu 20km fillarilenkki kesän ekassa helteessäkään saanut dödöä pettämään. Mieheni tuoksuukin nyt extraihanalle aamuin illoin käyttämättä mitään muita tuoksuja kuin Forever Freshiä 🙂

Itse ajattelin, että Forever Freshin ensituoksu oli hiukan “hyttysmyrkkymäinen”, mutta jälkituoksu on todella ihana, aavistuksen kirpsakkuutta sisältävä mausteinen tuoksu. Voisin kuvitella sen sopivan myös naiselle, mutta miehille eritoten!

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikkaa & ekosiivoustuotteita.
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

Poikani on tosiaan ihastunut vihreään tuoksuun ja olen siitä todella tyytyväinen. Pikkupojasta on alkanut kasvaa jo teini ja itsestään, sekä omasta hygieniastaan huolehtiminen alkaa olla enemmän ajankohtaista. Pojalla kun on todettu se ADHD ja sen oireiden vähentämiseksi perheessämme vältellään einesruokia, lisäaineita ja kofeiinilimuja, tulee luonnollisena jatkumona huolehdittua myös siitä, ettei lapseeni imeydy muitakaan myrkkyjä edes deodorantin muodossa. Ilo oli siis huomata, että voidedeo tehosi myös pojalla ja, että hän itse tykkää sitä myös käyttää 🙂

 

Luonnollisemmista konsteista kiinnostuneena kehittelen parhaillaan omaa voidesarjaa joista ensimmäinen tuote alkaa olla valmiina laboratoriotesteihin sekä turvallisuuden arviointiin.

Voiteen on tarkoitus olla kosteuttava ja rauhoittava erityisesti atooppiselle ja allergiselle iholle. Itselläni on kädessä ikävä ekseema johon ei ole löytynyt lääketieteestä helpostusta, mutta Sheavoin ja tervavoiteen olen huomannut lievittävän oireita.

Nyt kehittelen Sheavoita jossa olisi ihoärsytystä rauhoittava ominaisuus ja tähän mennessä voide on itselläni toiminut odotetusti. (Lue artikkeli tästä tämän jutun lopusta)

Fillarireissusta kärvähtäneenä olkapääni alkavat näyttää siltä, että iho lähtee pian kesimään ja siksi päätinkin kokeilla voidetta myös auringonpolttamiin. Huomasin sen rauhoittavan myös kuumottavaa auringonpolttamaa ihoa.

Vielä on kehiteltävänä pari muuta voidevaihtoehtoa ennen kuin lähetän koko sarjani tarkastettavaksi 🙂

 

Seuraava asia jonka haluan ratkaista on ekologisempi pyykinpesuaine.

Ette varmaan ole kuullutkaan ennen tätä lausetta (sarkasmia), mutta tänne saareen muuton jälkeen on ekologisemmat vaihtoehdot alkaneet kiinnostaa ihan erilailla siitä syystä, että meillä menee harmaavedet imeytyskentän kautta takaisin luontoon, ja jotta imeytyskenttä säilyisi tehokkaana ja toimintakykyisenä mahdollisimman pitkään, on syytä harkita mitä myrkkyjä pesuaineiden jääminä sinne valuttaa (lue bloggaus tästä aiheesta tämän jutun lopusta).

Nyt kun olen löytänyt tämän täysekologisen huuhteluaineen, eli Saaren Taika tuoksuetikan, niin haluaisin löytää myös ekologisemman pyykinpesuaineen.

Aikoinani on tullut testattua niin pesupähkinät kuin muutkin täysekologiset vaihtoehdot ja koira+lapsiperheessä ainakaan pähkinät eivät saaneet puhdasta aikaan. Siispä ei muuta kuin “netti laulamaan” ja jos löydän jonkun ratkaisin, kerron siitä tottakai myös sinulle arvoisa lukijani 🙂

Kiitos taas, kun jaksoit lukea ja oikein ihanan aurinkoista kesän alkua! Lue alempaa kirjoitukseni alumiinittoman voidedeon testaamisesta “hikikainalolla” ja vielä alempaa löydät kirjoituksen pyykkietikasta ja sen vaikutuksita luontoomme. Alimpana löydät seikkailusivustoni artikkelin Vårdkasbergetista, jonne teimme fillariretken ja pääset ihastelemaan kuvien kautta sen henkeäsalpaavia maisemia. Mieheni kutsuu paikkaa Särkisalon Koliksi eikä hän kamalasti ole väärässä!

 

Huikea alumiinittomien voidedeojen kesäale!

Tästä voit ostaa alumiinittomia voidedeoja sekä ekologista pyykkietikkaa, ole hyvä <3

[product_category category=”deodorantit”]

[product_category category=”pyykkietikka”]

Testissä We Love The Planetin Sweet Serenity alumiiniton voidedeodorantti. Tulos: TEHOKAS!!

Pyykkietikka puhdistaa puhtaasti

Vårdkasberget ja luolat

 

 

Vastaa