Kauneus, luonto, Vähän sitä ja tätä

Miksi juuri minä käyttäisin luonnonkosmetiikkaa? Hyödynnä välipäiväalet meikit -5%, palasaippuat ja -shampoot -15%, pyykkietikat -20%

Jos nyt pohdit, kannattaisiko kokeilla luonnonkosmetiikkaa, tämä kirjoitus toivottavasti auttaa sinua valinnoissasi.

Asia ei ole aivan mustavalkoinen, niin sanottu hyvä vs. paha-asettelu on turhaa, sillä kaikki kosmetiikka ei voi ikinä olla täysin luonnollista jo senkin vuoksi, että kaikkia synteettisiä aineita ei voida korvata luonnosta saatavilla. Pienikin muutos on kuitenkin askel parempaan ja jokaisen valinnoilla on merkitystä.

Kuten sanottu, kaikkia haitallisia kemikaaleja ei mitenkään ole mahdollista vältellä, mutta omat valinnat vaikuttavat hyvin paljon siihen, kuinka paljon altistumme erilaisille synteettisille ja ihmiselle vieraille aineille.

Muutosta ei tarvitse eikä kannata tehdä kerralla. Itselle sopivat tuotteet löytyvät kokeilemalla ja luonnonkosmetiikkaan, kuten kaikkeen uuteen, kannattaa totutella vähitellen, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä! Käytä jo hankkimasi tuotteet ennen uusien hankkimista (tai ilahduta ystävää!). Mikä olisikaan hölmömpää kuin hankkia tuotteita isolla rahalla ja sitten tehdä niistä jätettä heittämällä ne roskikseen?

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikka & ekosiivoustuotteita.
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

Muovijäte ja tuotteista irtoava mikromuovi ovat tänä päivänä suuri ongelma. Mikromuovia ja kemikaaleja huuhtoutuu koko ajan mereen käyttämämme jäteveden mukana ja vedestä se kulkeutuu suoraan merissä ja järvissä elävien eläinten elimistöihin ja sitä kautta myös suoraan lautasellemme! Tiesitkö että mikromuovin lähteenä voi olla myös kosmetiikka? Esimerkiksi kuorintavoiteet sisältävät useasti muovisia pieniä rakeita, jotka kulkeutuvat viemäristä vesistöihin. Helppo keino välttää tätä on siirtyä käyttämään kuorintavoiteita, joiden kuorivat ainesosat ovat esimerkiksi kahvinporoja, kookosta, aprikoosin kiveä tai sokeria.

 

Minusta kannattaisi miettiä sitä, mitä hyötyä lisäaineiden käyttämisestä on.

Moni miettii varmasti myös toimivatko luonnolliset tuotteet oikeasti? Luonnonkosmetiikkavalmistajia on yhä enemmän ja tietoisuus kuluttajien keskuudessa on lisääntynyt, mikä on pakottanut valmistajia kiinnittämään huomiota esimerkiksi läpinäkyvyyteen ja jäljitettävyyteen sekä testituloksiin. Tuotteet ovat kehittyneet nopeasti, niissä on enemmän pigmenttiä, laajempi tuoksuvalikoima ja paljon hajuttomia tuoksuyliherkille. Tuotteet ovat siis sekä tehokkaita että luontoystävällisiä.

Pro Luonnonkosmetiikka ry:n puheen­johtaja­ Ann-Mari Patshijew – Minulta kysytään usein, mitä hyötyä luonnonkosmetiikan käyttämisestä on. Minusta kannattaisi miettiä sitä, mitä hyötyä lisäaineiden käyttämisestä on.

Iho tarvitsee antioksidantteja, rasvahappoja ja oikeaa kosteutusta pysyäkseen hyväkuntoisena. Synteettiset rasvat eivät oikeasti ravitse ihoa vaan tekevät vain tunteen kosteutetusta ihosta. Siksi omalle iholle kannattaa valita luonnollisia voiteita, joista hyödylliset ainesosat imeytyvät iholle helposti.

Ihon ravitsemista voi hyvin verrata koko elimistön ravitsemiseen; syömme terveellistä ja monipuolista ravintoa, jotta kehomme pysyisi mahdollisimman hyvässä kunnossa ja säilyisimme terveinä. Miksi emme sitten tekisi samaa iholle?

Sertifioitu luonnonkosmetiikka on taatusti eläinkokeetonta, sisältää vain kasviperäisiä rasvoja ja on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista. Näinollen tuotteet sopivat hyvin myös vegaaneille.

Suomessa ei vielä ole omaa sertifikaattia luonnonkosmetiikalle, mutta esimerkiksi näitä kansainvälisiä merkkejä näkyy Suomessakin: Ecocert, BDIH, NaTrue, Cosmos tai ICEA. Mikäli tällaisia sertifikaatteja ei pakkauksen kyljestä löydy, kannattaa tutkia tuotteen INCI-listaa, joka kertoo valmistuksessa käytetyt ainesosat. Jos tuotetietojen selvittely tuntuu vaikealta, kannattaa hyödyntää sovelluksia, jotka tekevät sen puolestasi (esim. CosmEthics).

Kuva anna.fi

Me Butik-O:ssa etsimme valikoimiimme tuotteita, jotka täyttävät luonnonkosmetiikalle asetetut määritteet, valmistetaan mahdollisimman lähellä ja ovat testatusti hyviä!

Tästä pääset tutustumaan valikoimaamme.

Ale-sivulle olemme keränneet kaikki tämänhetkiset tärpit; kaikki pyykkietikat -20%, meikit -5% ja kaikki palasaippuat -15%

Hyödynnä tarjous pian, ale-tuotteita on rajoitettu määrä!

Kiitos kun luit <3

t. Kauppiatar Ilona

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikkaa & ekosiivoustuotteita.
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

 

 

 

 

Tässä lukemiani lähteitä:

https://www.menaiset.fi/artikkeli/tyyli/kauneus/onko_luonnonkosmetiikan_suosimisessa_jarkea

https://anna.fi/muoti-ja-kauneus/kauneus/luonnonkosmetiikan-abc-ja-sen-hyodyt-ihonhoidossa

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ymp%C3%A4rist%C3%B6/artikkeli-1.214828

http://www.luonnonkosmetiikka.fi/

https://www.finatura.com/eri-sertifioinnit

https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/kemia/nuoria-ei-kemikaalialtistus-huoleta-naiset-miehia-selvasti-enemman-huolissaan-6691541

https://www.menaiset.fi/artikkeli/tyyli/kauneus/rohtuneet-ja-halkeilevat-huulet-syyllinen-saattaa-loytya-hammastahnatuubista

https://www.is.fi/mystyle/art-2000005489756.html?ref=rss

Vastaa