Vähän sitä ja tätä

Pyykkietikat vertailussa – Saaren Taika vs Kulkurin Kartano

Heippa!

Sain toiveita tuotevertailuista ja mistä sen luontevampaa olisi aloittaa, kuin kärkituotteestamme pyykkietikasta! Näitä ekohuuhteluaineita myydään ehdottomasti eniten kaupassamme, eikä ihme, sillä pyykkiä pestään kotitalouksissa paljon ja haitallisia kemikaaleja huuhtoutuu vesistöihimme paljon!

Täältä voit lukea Johannan kokemukset tukkeutuneista vesiputkista.

Pyykkietikka korvaa loistavasti normaalit huuhteluaineet ja pyyhältää vielä kovaa ohikin! Pyykin raikastamisen ja pyykin pehmentämisen lisäksi pyykkietikka nimittäin puhdistaa myös pesukonetta ja putkistoja ja ekologisena aineena ei rehevöitä vesistöjä tai kerrytä sakkaa putkistoihin. Mahtavaa!

Monelle teistä pyykkietikka varmastikin on jo tuttu tuote, mutta teille joille tuote on vielä vieras täältä löytyy hyödyllistä infoa.

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikka & ekosiivoustuotteita.
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

Ja sitten siihen vertailuun, mukana ovat kotimaiset edustajat Kulkurin Kartano ja Saaren Taika!

Valmistus

Saaren Taika – tuotteet valmistetaan käsityönä Salon saaristossa Särkisalossa. Valmistus tapahtuu ainakin toistaiseksi vielä perheen kesken eli tuotantomäärät ovat pieniä. Siinä on puolensa; välillä jotakin tuotetta joutuu hieman odottelemaan, mutta ainakin tuoreus on kohdallaan!

Kulkurin Kartano – tuotteet valmistetaan Luvialla myöskin käsityönä, yritys on myös perhevetoinen, tosin laajenee todella paljon lähiaikoina. Jo nyt tuotteita valmistetaan huomattavasti isompia eriä, kuin Saaren Taika-etikoita.

Raaka-aineet

Saaren Taika – tuotteissa käytetään puhdasta väkiviinaetikkaa ja eteerisiä öljyjä. Etikoissa on miedot tuoksut ja ne on suunniteltu käyttäjille, jotka eivät siedä vahvoja tuoksuja. Eteerisillä öljyillä on käyttörajoituksia, joten niitä ei voi edes mielin määrin lotrata etikan joukkoon. Saaren Taika-etikoiden tuoksut ovat siis mietoja, mutta todella puhtaita. Saaren Taika kertoo avoimesti tuotteiden raaka-aineista ja INCI-listat löytyvät helposti monesta paikasta. Kaikki tuotteet ovat vegaanisia. Ei eläinkokeita.

Kulkurin Kartano – tuoksuaineina käytetään parfyymituoksuja, sisältää myös hajustetta Alpha-Isomethyl Ionone, joka voi allergisoida. Tuoksut ovat ihania ja paljon voimakkaampia kuin Saaren Taian tuoksut, joten voimakkaiden tuoksujen rakastajille nämä sopivat! Valmistajan sivuilta ei vielä löydy INCI-listoja, mikä vaikeuttaa kuluttajan (ja kauppiattaren) ostopäätöksiä. Ei eläinkokeita.

Riittoisuus

Saaren Taika – Yhteen koneelliseen menee noin 1-3 ruokalusikallista etikkaa, riippuen siitä kuinka paljon raikastusta tai tuoksua pyykkiin halutaan. Pakkauskokoja on kaksi; 250ml ja 500ml. Joten yksi pieni pullollinen riittää noin 10-30 koneelliseen.

Kulkurin Kartano – tuotetta annostellaan 2-3 ruokalusikkaa yhteen koneelliseen. Pakkauskoko 500ml eli tuotetta riittää pesutottumuksista riippuen noin 15-50 koneelliseen.

Pakkaus

Saaren Taika – Kierrätettävä muovipakkaus, jossa kierrekorkki! Kauppiattaren kommenttina tämä kierrekorkki on mahtava postituksen kannalta, sillä se ei aukea vahingossa laatikossa. Mielestäni kierrekorkki ei kuitenkaan haittaa käyttöä, näppärästi sen aukaisee huonommillakin sormilla (testasin iskällä), koska ei mene liian tiukkaan. Läpinäkyvät pakkaukset, helppo seurata kuinka paljon tuotetta on jäljellä.

Kulkurin Kartano – Kierrätettävä muovipakkaus, jossa keinukorkki, helppo käytössä, mutta ei kuljetuksessa.. Kommentoin taas omasta puolestani, mutta tämä pitää rankasti teipata, että se ei vahingossa aukea ja vuoda pahvilaatikkoon. Onneksi valmistajalta on tulossa “kuljetuskorkkeja”, toivotaan, että ne ratkaisisivat tämän ongleman. Pullot ovat mustat, joista ei näy läpi. Musta väri on säilyvyyden kannalta hyvä asia, koska auringonvalo ei pääse niin helposti pilaamaan tuotetta.

Molemmissa on samantyylinen koristeltu pakkausdesign (Kaunis-sarja). Kulkurin Kartanon Italia-sarja on pelkistetympi ja myös miehekkääseen silmään ehkäpä sopivampi.

Monesti kysellään, että saisiko pyykkietikoita lasipulloissa, mutta olemme kokeneet, että kierrätettävä muovipullo on lopulta paljon ekologisempi, lue vaikka täältä!

Hinta

Molemmat pyörivät samassa hintaluokassa; Saaren Taika 250ml maksaa 8,50€ ja 500ml 13,95€. Kulkurin Kartanon 500ml maksaa 13.50€ (hinnat ovat Butik-O verkkokaupan hintoja tekstin kirjoittamisen hetkellä).

Kauppiattaren käyttökokemukset

Tykkäämme Henrin kanssa molemmista, eikä meillä ole tuoksuyliherkkyyksiä, niin voimme käyttää myös näitä voimakkaampia tuoksuja. Molemmilta merkeiltä löytyy todella miellyttäviä tuoksuvaihtoehtoja. Henkilökohtaiset suosikkini ovat sitruksen tuoksuiset sekä laventelin tuoksuiset etikat!

Saaren Taialle menee papukaijamerkki läpinäkyvyydestä. Johanna kirjoittaa tuotteistaan säännöllisesti blogiinsa ja tuotetietoja löytyy todella helposti verkosta.

Toivottavasti tämä auttaa etikkavalinnoissanne!

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikkaa & ekosiivoustuotteita.
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

Täältä löydät kaikki pyykkietikkamme.

pus.pus.

1 thought on “Pyykkietikat vertailussa – Saaren Taika vs Kulkurin Kartano

Vastaa