Kauneus, Tuotteita testissä, Yrittäjyys

Testissä Nurmen palashampoo, saippuat, Dabban suolasuihke sekä Laveran roll-on deodorantti

Moikka moi taas arvoisa lukijani ja oikein mukavaa viikonloppua sateesta ja Turun tapahtumista huolimatta.

Tiedän, että joidenkin ihmisten maailma pysähtyi eilen, kun Turun kauppatorilla lähti käyntiin tähän mennessä kahden naisen hengen vienyt sekä useiden loukkaantumisen aiheuttanut tapahtumavyöry. Lämmin osanottoni uhrien omaisille ja läheisille, sekä paljon voimia toipumiseen kaikille joita tapahtuma kosketti <3

Entisenä turkulaisena tapahtuma järkytti myös itseäni suuresti ja ennen kuin tavoitin Turussa asuvan tyttäreni ehti pelko ja paniikki vallata myös minun mieleni, eikä itkunpurskahduksiltakaan säilytty illan mittaan, kun uutisia ja kertomuksia tapahtumasta luin 🙁

Kaikesta huolimatta täällä on herätty uuteen päivään kiitollisena siitä, että me ja kaikki läheisemme olemme elossa ja terveinä. Meillä elämä jatkuu normaalina vaikka tapahtuma herätti myös pelon tulevasta; milloin jotakin vastaavaa tapahtuu uudestaan ja olemmeko itse tai joku läheisistämme silloin juuri tapahtumapaikalla?

Ennen kuin kuulin tapauhtumasta tuttavaltani, olin ehtinyt suunnitella eiliselle ja tälle päivälle muutaman tuotteen testaamisen ja esittelyn, ja vaikka tuntuu jotenkin groteskilta pohtia kauneudenhoitoon liittyvän bloggauksen sisältöä tällaisena aikana, niin tuntuu myös epätarkoituksenmukaiselta pysäyttää elämä tähän.

Mikä ikinä olikaan tekijän motiivi, oli se sitten oman mielen murtuminen, terroriteko tai jokin muu, niin tekijän ei pitäisi saada meissä aikaan pelkoa, varustautumista, elämän pysähtämistä tai mitään muutakaan. Kaiken pitäisi jatkua juuri niin kuin ne olivatkin, näyttääksemme tuollaisille, että tällaisilla teoilla ette saa meitä polvillemme.

Teen siis suunnittelemani bloggauksen eilisen tappajan mielipuolisesta teosta huolimatta ja toivon, että onnistun tekemään bloggauksesta sellaisen, ettei lukijalle jää ajatusta, että millään tavalla epäkunnioittaisin heitä joita eilinen tragedia tavalla tai toisella koskettaa <3

Luonnonkosmetiikan verkkokauppaani Butik-O:hon on tullut tälläkin viikolla hurjasti uusia tuotteita, itseasiassa niin paljon, etten ehdi millään kaikkia heti testaamaan ja niistä bloggaamaan.

Jonkin aikaa jo olen käyttänyt sellaista alumiinitonta voidedeodoranttia joka on ollut käytössäni erittäin tehokasta ja yhdessä saman valmistajan suolasaippuan kanssa hienhajut onkin pysyneet hyvin kurissa. Noin viikon ajan olen kuitenkin nyt joutunut olemaan ilman mitään deodoranttia, sillä ilmeisesti sooda ja käyttämäni appelsiinivoide saivat kainaloissani aikaan punoitusta ja deodorantin laittamisen jälkeen kutinaa. Olen siis antanut kainaloiden rauhoittua viikon verran ja käyttänyt kainaloissa ainoastaan (voidetarkoituksessa) 100%:sta sheavoita. Nähtävästi me herkkä ihioisimmat voimme joutua tauottamaan näiden soodaa sisältävien tuotteiden käyttöä välillä, mutta missään nimessä en aio näin mainion tuotteen käyttämistä lopettaa, sillä toistaiseksi Kaurilan Saunan Sitruunaruoho on ollut minulle se tehokkain deodorantti.

Verkkokauppaani on tullut uusia luonnollisia alumiinittomia deodorantteja paljon, esim: Ben & Annat, Born To Bio ja Laveran deodorantit. Ben & Annaa testasin yhtenä päivänä, mutta se päivä oli lähinnä kotona oleskelua eikä minkäänlaista rehkimistä, joten kunnon hikistymisestä minulla ei ole siitä vielä kokemusta. Kotona se toimi ihan hyvin ja monet ovat tätä merkkiä kehuneet, mutta olen myös saanut yhden asiakkaan kommentin, jonka mukaan Ben & Anna ei ollut hänellä toiminut lainkaan.

Itse ajattelin kokeilla ärtyneisiin kainaloihini minulle uutta Laveran Basis sensitive deodoranttia. Tämä on vegaaninen, alumiiniton, alkoholiton ja kuten Laveran muutkin tuotteet, luonnollinen.

Suihkun jälkeen käytin siis tätä roll-onia kainaloihini ja täytyy sanoa, että siistien ja mukavien voidedeodoranttien käyttämisen jälkeen ensivaikutelma oli hieman kostea! 😀

Meikkaamiseen kuluneen ajan jälkeen kainalo oli kuitenkin sen verran kuivunut, että sain paidan päälleni.

Voidedeodorantteja annostellaan muuten todella vähän, eli jos täytyy odotella voidedeon kuivumista, on annostelu ollut liian suuri. Alla ohjevideo WLPT voidedeon levittämiseen:

Tässä on sopiva määrä yhteen kainaloon.

Lavera deodorantti tuntuu ihan pitävältä, vaikka ulkona oli kostean lämmin ilma ja kävin jännittävässä tapaamisessa, eli jännityshikoilua ainakin oli ilmassa, vaikka mitään hikijumppaa en harrastanutkaan 😀

Tämä voisikin olla varteenotettava vaihtoehto roll-on deodoranteista pitäville keille alumiinittomuus, vegaanisuus ja luonnollisuus ovat tärkeitä kriteereitä. Laveran roll-oneja on useita eri vaihtoehtoja Butik-O:n valikoimissa, kuten suosittu appelsiini sekä miesten deodorantti.

Näiden lisäksi testasimme perheen kanssa Nurmen luonnonkosmetiikka saippuoita ja shampoita. Vaikka olenkin äärettömän tyytyväinen Kaurilan Saunan merisuolasaippuaan sekä saman valmistajan aprikoosi palashampooseen, on minulla ikään kuin “viran puolesta” velvollisuus hiukan testailla, tai testautella toisilla, muitakin myymiäni tuotteita, ja nyt oli vuorossa Nurmen miesten saippua, hamppuöljy palashampoo ja kevyesti kuoriva katajanmarjasaippua.

Perheeseeni kuuluu itseni ja kahden bokserin, sekä kahden papukaijan lisäksi 12 vuotias maastopöyräilyä harrastava Salon nuorin yrittäjä Miska sekä mieheni Joni jolla on raskas fyysinen työ. Aikaisemmin perheemme miehet ovat päässeet kokeilemaan voidedeodorantteja ja We Love The Planetin Mighty Mint on edelleen poikani suosiossa ja jokapäiväisessä käytössä, kun taas mieheni suosii saman valmistajan Forever Freshiä. Turussa asuva tyttäreni, 21-vuotias tatuointitaiteilija, joutuu joskus myös tuotetestaajan virkaan ja deodoranteista hänen suosikkinsa on ollut Kaurilan Saunan Eucalyptys Lime, joka on myös ollut monen asiakkaani suosiossa 🙂

Testaamiset aloitamme yleensä tuotteen haistelemisella ja perheen teiniltä saa joskus hauskojakin kommentteja tuotteiden tuoksuihin liittyen 😀 Tässä nuuskuteltavana oli Nurmen miesten saippua joka käy niin koko kehon pesuun, kuin parranajoonkin! Teinillä tosin vielä ei kasva partaa, joten sen puolen testaaminen joutuu hänen osaltaan vielä hiukan odottamaan 😀

Hamppuöljy palashampoon tuoksu ei olut mikään erityisen miellyttävä, mutta hiuksiin hierottuna itse saippua oli todella riittoisa ja vähästä vaahtoontuva. Hamppuöljyshampoon luvataan rauhoittavan päänahkaa ja suojaavan ympäristön saasteilta yms. ja sen kerrotaan sopivan normaaleille ja rasvoittuville hiuksille, eli sen pitäisi olla minun hiuksilleni oikein oivallinen 🙂 Siitä miten tämä shampoo pitää nopeasti rasvoittuvan tukkani rasvaisuuden kurissa, pystyn kertomaan vasta aikaisintaan illalla, sillä yleensä iltaan mennessä hiukseni ovat jo hiukan rasvaisen näköiset lähes kaikilla muilla paitsi Kaurilan aprikoosishampoolla (siis tähän asti testaamistani). Onkin mielenkiintoista nähdä löytyykö aprikoosishampoolle varteenotettava haastaja tästä.

Saippuoista Nurmen katajanmarja- ja miestensaippua kummatkin tuoksuivat miellyttäville. Katajanmarjasaippua tuoksui miekestäni luonnolle. Teinin nenään tuli hieman vaniljan tuoksu, mutta omaan nenääni se tuoksui mielestäni vain puhtaalle ja metsäiselle, eli todella hyvälle.

Saippuassa on nähtävissä pieniä kasvin osasia, nämä lienevät kuivattua katajanmarjaa ja kuljetettaessa saippuaa pitkin kehoa, nämä pienet kuivatut marjat myös kevyesti kuorivat ihoa. Paino sanalla kevyesti 🙂 Kunnon vartalon kuorintaan suosittelen edelleen erittäin hyvin kosteuttavaa ja kuorivaa Kulkurin Kartanon sokerikuorintaa!

Käytin tätä saippuaa myös käsiin hierottuna kasvojen pesuun ja kuten vartalollakaan, ei kasvoillakaan tuntunut kuivaamisen jälkeenkään ihon kiristelyä tai mitään erityisen suurta rasvaamisen tarvetta. vaikuttaisikin siltä, että tämä saippua sopii hyvin erityisesti meille kuivaihoisille.

Miehen kommentit miestesaippuasta olivat myös positiiviset, saippua oli miehen mielestä täysin tuoksuton, pojan mielestä siitä erotti tuoksua, omasta mielestäni se tuoksui miedosti vain saippualle.

Ainakaan miehen ei nyt tarvitse valitella, että joutuu pesemään naisten saippuoilla, sillä taannoinen suklaasaippua kokeilu ei ollut oikein hänen mieleensä 😀

Pesutulokset olivat kummallakin saippualla siis hyvät ja mies kuivanaamaisena pesi kasvonsa Kulkurin Kartanon Kaura-hunaja kasvosaippualla joka taas minun rasvanaamalleni on ihan liian kosteuttava!

Mies ei valitellut ihon kiristelyä tai hilseilyä kuivaamisenkaan jälkeen eli tuo saippua sopii hänen kuivalle iholleen oikein hyvin.

Aiemmin mainitsinkin, että kävin tänään jännässä ja tärkeässä tapaamisessa eli tiedossa oli heti suihkun jälkeen meikkaamista ja hiusten laittoa.

Kasvojen ihohan mulla on herkkä ja aluksi kuiva mutta nopeasti rasvoittuva ja aina suihkun jälkeen olen kirjava kuin sirkus.

Ihan ohuenohuen sheavoitelun jälkeen pohjustin kasvot Bohon meikkipuuterilla jota sipaisen kasvoille ihan vain sormin.

Sen päälle puuterihuiskulla Laveran mineraalipuuteria jonka tuoksuun olen muuten aivan täysin ihastunut!

Hiuksiin kokeilin elämäni ekaa kertaa hehkutettua suolasuihketta Dabbalta, jolla sain ohueen, harvaan ja littanaan tukkaan hyvin rakennetta ja ilmavuutta.

Suolasuihke tuntui myös ehkä hiukan kuivattavan hiusta ja tämä voisikin olla pelastukseni nopeasti rasvoittuvien hiusten ongelmaan. Tästäkin tuotteesta tosin paremmat käyttökokemukset vasta myöhemmin, kun olen tuotetta kauemmin testaillut 🙂

Tässä minä valmiina jännään ja tärkeään tapaamiseen 😀

Kiitos, että luit, toivottavasti testeistäni oli sinulle hyötyä 🙂

Vastaa